Ana Sayfa Dil Okulu İRLANDA VİZELERİ NE ZAMAN AÇILACAK?

İRLANDA VİZELERİ NE ZAMAN AÇILACAK?

3858
0

Türkiye’den İrlanda’ya dil eğitimi gelmek isteyen onlarca Türk vatandaşı, İrlanda vize başvurusu sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

**

Türkiye’den başvurulan İrlanda vizelerinin ne zaman sonuçlanacağına dair hala kesin bir bilgi verilememekte. Yüksek lisans eğitimi vizesi başvuruları için sonuçlandırılırken; dil okulları vizesi başvuruları bekletiliyor. Dil okulu vizelerinin açıklanmasında pandemi sürecindeki gelişmelerin etkili olacağı düşünülüyor.

İrlanda Hükümeti, yeniden açılma için belirlediği takvime göre, 19 Temmuz 2021 günü dil okullarına gerekli tedbirlerin alınması şartıyla yüz yüze eğitime geçmelerini tebliğ etmişti. Fakat, bu dil okullarında çalışan öğretmenler tarafından ‘çok erken’ olduğu gerekçesiyle protesto edilmişti. Buna karşın, Kovid-19 protokollerini tamamlayan okullar, İrlanda’da bulunan öğrencilerle yüz yüze eğitim vermeye başlıyor. Aynı şekilde, İrlanda Hükümeti aynı takvim doğrultusunda eylül ayında tüm okullarda yüz yüze eğitime geçmeyi planlıyor. Bu gelişmeler, yeni öğrencilerin İrlanda’ya kabul edilmesi için olumlu sayılabilecek etkenler arasında kabul ediliyor. Fakat, İrlandahaberleri.com’un konu hakkında görüştüğü yurtdışı eğitim uzmanları, vizelerin tekrar açılması için bir tarih öngörmenin doğru olmadığını söylüyor.

DELTA VARYANTI ENDİŞESİ…

Virüsün delta varyantının yayılmaya başlaması ve buna bağlı olarak vakn sayılarında görülen artış ise, İrlanda’nın uzun dönem dil okulu öğrenci vizelerini bir süre daha bekletmesine neden olabilir. Başta İrlanda Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı olmak üzere İrlandalı yetkililer konu hakkında bir açıklama yapmıyor. Aynı şekilde Türkiye’de İrlanda adına vize işlemlerini yöneten kurumun da konu hakkında bir açıklaması bulunmuyor.