Ana Sayfa Covid-19 İRLANDA ‘SEYAHATTEN KAÇINILACAK ÜLKELER’ LİSTESİNDE

İRLANDA ‘SEYAHATTEN KAÇINILACAK ÜLKELER’ LİSTESİNDE

1033
0

ABD, İrlanda’da artan kovid vaka sayılarının ardından ülkeyi ‘seyahatten kaçınılacak ülkeler’ listesine koydu.

Kovid 19 virüsünün delta varyantının etkisi görülmeye başlamasından itibaren dünya genelinde belirli ülkelerde vaka sayılarında artış görülmeye başlandı. Vaka sayılarında artış görünen ülkelerden birisi de İrlanda.

Irish Independent Gazetesi’nde yer alan habere göre, Amerika Birleşik Devletleri de, artan vaka sayılarını göz önüne alarak ‘Seyahattan Kaçınılması Gereken Ülkeler’ listesinin güncelledi. Güncel listede Yunanistan, Hollanda, Portekiz, İspanya gibi ülkelerin yanı sıra İrlanda’da yer aldı. İngiltere ise yok yüksek riskli ülkeler listesinde yer alıyor.

ABD Hastalıklarla Mücadele ve Koruma Merkezi, İrlanda’yı seviye 4 riskli ülkeler arasına koydu. ABD’den İrlanda’ya seyehat edecek yolcuları, aşıları tamamlanmamış olması durumunda virüsün yeni varyantlarından birine yakalanma veya yayma potansiyeli olduğu konusunda uyardı. Ayrıca ABD, İrlanda, Birleşik Krallık ve Schengen Bölgesi’nden gelen vatandaşı olmayan yolcuların ülkeye girişi engellemeye devam ediyor.

Öte yandan, ABD’den İrlanda’ya  varan yolculardan aşıları tamamlanmış olması halinde karantina uygulanmıyor. Aşılarının tamamlanmış olmayanlara ise 14 günlük ev karantinası öngörülüyor.

TURİZM SEKTÖRÜ OLUMSUZ ETKİLENİYOR

ABD, İrlanda’nın en çok turist ağırladığı ülkelerin başında geliyordu. 19 Temmuz’da İrlanda’nın tüm uluslararası uçuşlara izin vermesinin ardından, İrlanda’da turizm sektörü temsilcileri pandeminin ilk yılından daha çok turistin ilgisini bekliyordu. Fakat, şu ana kadar İrlanda turizmi için işler tahmin edildiği gibi gitmedi.