Ana Sayfa Hakkımızda

Hakkımızda

BİZ KİMİZ?

Biz, yüksek lisans ve dil eğitimi almak için İrlanda’ya gelen ve burada kendimize yeni bir kariyer rotası çizen bir grup Türk genciyiz. 

Yaşadığımız ülke olan İrlanda, gerek diğer ülkelere göre daha kolay vize vermesi gerekse Türklere karşı olan sıcak yaklaşımıyla Türkiye’den yurtdışına çıkmak isteyenler arasında popülerliği giderek artan bir ada ülkesi. Bugün İrlanda’da bulunan diğer etnik gruplara oranla görünürlüğü az olsa da giderek büyüyen bir Türk topluluğu var ve en az İrlanda’da bulunan Türkler kadar Türkiye’de İrlanda’ya gelmeyi planlayan Türk vatandaşları var.

Gelişen ve büyüyen her topluluğun ihtiyaçları artar. Doğru bilgiye erişmek de bir topluluk için en önemli ihtiyaçlardan birisidir. Bizler de tam bu noktada, İrlanda’da yaşayan veya İrlanda’ya gelme planları kuran Türkler için; kendi ana dilimiz olan Türkçe’ de İrlanda hakkında en doğru bilgilere ulaşabilecekleri bir haber kaynağının elzem bir ihtiyaç olduğunu düşüncesiyle yola çıktık. 

Türkiye’de medya geçmişi olan ve İrlanda’da sosyal medya ve dijital dünya üzerine eğitim alan, alanında uzman genç bir ekiple İrlandahaberleri.com sitesini yayına hazırlardık. Amacımız, hayatında ve planlarında İrlanda olan Türk okuyuculara, İrlanda gündemini Türkçe olarak aktarmak ve İrlanda hakkında bilinmesi gerekenleri en sade şekilde sizlere sunmak. İrlanda Haberleri’nin başta eğitim amaçlı olmak üzere gelmek isteyen Türklere, İrlanda hakkında doğru bilgi ve izlenime sahip olmaları konusunda rehberlik etmesini umuyoruz. Aynı şekilde İrlanda’ da yaşamakta olan Türk topluluğunun da arasındaki bağı gelişmesine katkı sunmayı hedefliyoruz.


İLETİŞİM: info@irlandahaberleri.com