Ana Sayfa Dünya Haberleri İRLANDA BASINI TÜRKİYE’DEKİ YANGINLARI NASIL GÖRDÜ?

İRLANDA BASINI TÜRKİYE’DEKİ YANGINLARI NASIL GÖRDÜ?

838
0

Yaklaşık bir haftadır Türkiye’nin birçok noktasında etkili olan yangınlar İrlanda medyasında geniş yer buldu.

Türkiye’nin özellikle Akdeniz Bölgesi’nde etkili olan yangınlar yaklaşık bir haftadır söndürülemiyor. Yerleşim yerlerini tehdit etmeye başlayan yangınlar, şu ana  kadar 8 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Yangınlar, maddi ve manevi kayıpların yanı sıra telefisi zor olacak doğal tahribata neden oldu.

Türkiye’nin yangınlarla olan mücadelesi dünyanın birçok ülkesinde haber konusu oluyor. İrlanda medyasında uluslararası haber ajanslarından edindikleri bilgilere dayanarak Türkiye’deki yangınlar hakkında geniş çaplı haberleri okuyucularıyla paylaşıyor.

The Irish Times, Irish Independent, Irish Examiner gibi gazetelerin yanı sıra Thejournal .ie gibi internet siteleri ve İrlanda’nın kamu kanalı RTE, Türkiye’deki yangınlarını haberleştirdiler.

Irish Examiner

The Irısh Times, Irish Examiner ve The Journal konu hakkındaki haberlerinde yangın güçlendiğine dikkat çekerek can kayıplarından bahsederken, Irish Independent Gazetesi yayınladığı haberle yaygından etkilenen insanların botlarla kaçmak zorunda olduğunu ön plana çıkardı.

IndependentIndependent

 

Kamu kanalı RTE ise, Türkiye’deki yangınlara en çok yer veren haber kaynaklarının başını çekti. RTE, Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye yardım gönderdiğini belirtti. RTE ayrıca, Türk itfaiye görevlisinin yangından kurtardığı kediye yaptığı pansumanı spota taşıdı.

RTE