Ana Sayfa Güncel haberler KIZINA TECAVÜZDEN YARGILANAN ADAMA 17 YIL HAPİS CEZASI

KIZINA TECAVÜZDEN YARGILANAN ADAMA 17 YIL HAPİS CEZASI

435
0
rte.ie

İrlanda’da kızına tecavüzden yargılanan adam, 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İrlanda’nın kamu kanalı olan RTE’de yer alan habere göre, kızına 7 yıl boyunca cinsel istismar, tecavüz ve şantaj yapan bir adam, İrlanda Merkez Ceza Mahkemesi tarafından 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

RTE Muhabiri Orla O’Donnell’in aktardığı bilgilerde, Başkent  Dublin’in Tallaght bölgesinde yaşayan 55 yaşındaki David Masterson isimli adam, Mart 2007 ile Haziran 2014 yılları arasında toplamda 30 suçlamayı temsil eden 6 kez tecavüz, cinsel saldırı ve ensest suçlamalarıyla yargılandığı davada suçlu bulunarak hapis cezasına çarptırıldı.

ANONİM KALMAKTAN VAZGEÇTİ

Şu anda 31 yaşında olan mağdur Charlene ise, kendisi gibi cinsel istismardan kurtulanların mutlu ve tatmin edici bir hayat yaşayabileceklerini göstermek için anonimliğinden vazgeçerek, yaşadıklarını RTE’e anlattı.

18 yaşına geldikten sonra, gizli bir numaradan kendisine, başka erkeklerle konuştuğunu bildiklerini eğer başka erkeklerle birlikte olmazsa; babasının patronuna başka erkeklerle olan konuşmaları gösterilerek babasının işten atılacağını mesajları atılacağına dair şantaj içerikli mesajlar aldığını anlatan Charlene, ilk zamanlar mesajları atan kişinin babası olduğunu bilmediği için durumu babasına bahsediyor. Babasının mesajda denileni yapması yapması gerektiği söyleyen Charlene, 7 yıl boyunca çeşitli şekillerde istismara maruz kalıyor.

‘CİNSEL SUÇLARIN TEPE NOKTASI’

Davaya bakan Yargıç Michael White, davaya konu olan suçlamaların cinsel suçların tepe noktası olduğunu belirterek, baba  ile çocuk arasındaki temel güven ilişkisinin ihlal edildiği, aldatma, ihlal, izole fiziksel şiddet ve tekrar eden ahlaksız eylemlerin işlendiğine karar verdi. Yargıç White, suçlu adama 18 yıl hapis cezasının son yılını rehabilite edilmesini için ayırarak 17 yıl hapis cezasına hükmett

Baba Masterson, halı hazırda 3 kız çocuğuna tacizde bulunmaktan çarptırıldığı 7 yıl hapis cezasını çekiyor. Haberde bu suçların, öz kızına istismarının ortaya çıkmasının ardından evi terkettikten sonra işlediği belirtiliyor.