Ana Sayfa Güncel haberler İRLANDA ‘ANKARA ANLAŞMASI’  ARTIK DAHA ANLAŞILIR

İRLANDA ‘ANKARA ANLAŞMASI’  ARTIK DAHA ANLAŞILIR

3
19400

İrlanda Adalet Bakanlığı’na bağlı Göç Dairesi, Ankara Anlaşması olarak bilenen Turkish Association Agreement ile ilgili yeni düzenlediği internet sayfası ile Türk vatandaşlarına İrlanda’da uzun dönemli çalışma izni sağlayan anlaşma hakkındaki merak edilen konulara açıklık getirdi.

İrlanda Göç Dairesi, internet sayfasında yaptığı düzenlemenin ardından Türkiye vatandaşlarına İrlanda’da tam zamanlı çalışma izni olanacağı sağlayan ve Ankara Anlaşması olarak bilinen Turkish Association Anlaşması’yla ilgili sayfaya düzenleme getirdi. Sayfada, anlaşmanın maddeleri arasında akıllarda soru işaretleri bırakan bazı noktalara açıklık getirildi. Yayınlanan yeni metin ile, süresiz ve şartsız çalışma izni olan stamp 4’de hangi koşullarda başvurulacağı gibi konular netlik kazandı.

ANLAŞMAYA BAŞVURU ŞARTLARI

Türk vatandaşı olmak, İrlanda’da bir şirkette en az 1 yıldır yasal olarak çalışıyor olmak ve İrlanda sınırları içerisinde herhangi ciddi bir suç kaydı taşımamak gerekiyor.

ANLAŞMA NELERİ İÇERİYOR?

Turkish Association ile ilgili yeni açılan sayfada yer alan bilgiler doğrultusunda;

Herhangi bir Türk vatandaşı İrlanda’da aynı iş yerinde bir yıl yasal olarak çalıştıktan sonra Turkish Association (Ankara Anlaşması)a başvuru yapabiliyor. Merak edilen noktaların başında gelen öğrencilere verilen yarı zamanlı çalışma izni ile Turkish Association(Ankara Anlaşması)na başvrulabilir mi, sorusu da açık bir şekilde yanıtlanıyor. Stamp 2 olarak geçen art time çalışma izni bulunan öğrenciler de aynı iş yerinde bir yıl çalıştıktan sonra bu anlaşmaya başvurabiliyor.

Anlaşmaya başvuran Türk vatandaşları, aynı iş yerinde çalışma şartı ile 3 yıllık stamp 1 olarak geçen tam zamanlı çalışma izni alabiliyor.

Bir Türk vatandaşı, aynı iş yerinde yasal olarak 3 yılı tamamladıktan sonra, bir üst seviye çalışma izni olan stamp 4’ü olabilir. Bu çalışma izni, aynı iş kolunda herhangi bir iş yerinde çalışma izni sağlıyor. Bu açıklamadan yola çıkarak, aynı iş yerinde bir yıl yarı zamanlı çalışma izni olan stamp 2 ve sonrasında 2 yıl tam zamanlı çalışma izni stamp 1 ile çalıştıktan sonra stamp 4’e başvuru  gerçekleştirileceği anlaşılıyor.

Stamp 4 çalışma iznini almanın bir diğer yolu ise, İrlanda’da farklı şirketlerde 4 yıl boyunca yasal olarak çalışmak.

NASIL BAŞVURULUR?

Başvuru esnasında, Türkiye Pasaportunun tüm sayfalarının fotokopisi, aynı iş yerinde 1 yıl boyunca çalıştığı göstere payslip belgeleri, adres kanıtı dair bir belge, banka mektubu veya sizin adınıza adresine gelen herhangi bir fatura ve son 12 ayın banka dökümleri ile anlaşmayla ilgili internet sayfasında linki verilen başvuru formunun tamamlanmış halinin ilgili devlet kurumuna posta yolu ile ulaştırılması gerekiyor.

 

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz