Ana Sayfa Güncel haberler ARTIK IRISHIMMIGRATION.IE’DE TÜRKÇE DİL SEÇENEĞİ VAR

ARTIK IRISHIMMIGRATION.IE’DE TÜRKÇE DİL SEÇENEĞİ VAR

İrlanda Göçmen Ofisi'nin internet sitesi olan immigration.ie'de artık Türkçe dil seçeceği de var.

291
0
Ireland_Turkey_Locator
Ireland_Turkey_Locator

İrlanda Haber – İrlanda Göçmen Ofisi’nin internet sitesi olan immigration.ie’de artık Türkçe dil seçeceği de var.

İrlanda, özellikle yeni nesil Türk vatandaşlarının en gözde yurt dışı rotalarının başında yer alıyor. İrlanda’daki Türk nüfusunun son 2 yıl içerisinde yaklaşık 2 katına çıktığı tahmin ediliyor.

İrlanda İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, sadece 2022 yılının ilk yarısında 3 binin üzerinde Türkiye vatandaşı İrlanda vizesi aldı.

Türklerin İrlanda’nın sosyal hayatında görünürlüğünün artması, devlet kurumlarının da Türk göçmenlerin problemlerine ve ihtiyaçlarına karşı olan duyarlılığını da arttırıyor.

Daha önce Türk vatandaşlarının İrlanda’da oturumlarını uzatmak için en çok tercih ettiği yöntem olan Turkish Association Agreement metninin sadeleştirilmiş hali için özel bir link hazırlayan İrlanda Göçmen Ofisi, şimdi de sitesinin genelinde Türkçe dil seçeceğini ekledi.

İRLANDA ‘ANKARA ANLAŞMASI’  ARTIK DAHA ANLAŞILIR

Böylece, Ukraynaca, Portekizce, Fransızca, Polonyaca, Almanca, Çince, Rusça ve İsponyolcanın ardından Türkçe de İrlanda Göçmen Ofisi’nin servis sağladığı diller arasında yer aldı.

Irishimmigration.ie
Irishimmigration.ie

Türk vatandaşları, İrlanda Göçmen Ofisi sitesi immigration.ie sitesinde merak ettikleri bilgilere kendi ana dillerinde erişim sağlayabilecek.