Ana Sayfa Eğitim Trinity College Dublin İrlanda’da Üstün Başarı Gösteriyor: QS Dünya Üniversite Sıralamaları 2024

Trinity College Dublin İrlanda’da Üstün Başarı Gösteriyor: QS Dünya Üniversite Sıralamaları 2024

15
0

Trinity College Dublin, QS Dünya Üniversite Sıralamaları 2024’te İrlanda’nın lideri olarak öne çıkıyor. Yapılan ankete göre, uluslararası alanda 22 alanda ilk 100’e giren Trinity, bunlardan beşinde en iyi ilk 50 içinde yer alıyor. İngiliz dil ve edebiyatı, hemşirelik ve eczacılık ve farmakoloji gibi alanlarda ülkenin en iyi performans gösteren üniversitesi olarak dikkat çekiyor.

QS’nin kıdemli başkan yardımcısı Ben Sowter, İrlanda’nın sürekli gelişen QS konu sıralamalarıyla, uluslararası öğrenim için yüksek kaliteli bir hedef olduğunu vurguluyor. Sowter ayrıca, İrlanda üniversitelerinin akademik ve işveren itibarlarındaki güçlü yönlerini öne çıkarmaları gerektiğini ve öğrencilere gerçek dünya etkilerini sergilemelerinin önemini vurguluyor.

Genel olarak, İrlanda üniversiteleri iyi bir performans sergiliyor. Ülke genelinde 52 program ilk 100’de yer alıyor. Trinity’nin diğer İrlanda üniversitelerinden daha fazla konuda yükseldiği ve akademik itibar ve araştırma alanında öncü olduğu belirtiliyor.