Ana Sayfa Brexit AB, Schengen Vizesi Başvuru Formatını Yeniledi

AB, Schengen Vizesi Başvuru Formatını Yeniledi

Avrupa Birliği, schengen vize başvuru formatını yeniledi. Artık schengen vizesine dijital ortamda başvuru yapılacak.

604
0
AB
AB

İrlanda Haber – Avrupa Birliği, schengen vize başvuru formatını yeniledi. Artık schengen vizesine dijital ortamda başvuru yapılacak.

Avrupa Birliği içerisinde bulunan 23 ülke AB dışında bulunan 4 Avrupa ülkesinin oluşturduğu ortak vize bölgesi olan Schengen bölgesine giriş için uygulanan vize başvuru yönteminde yeni döneme giriliyor.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, Avrupa Birliği komisyonlarında uzlaşmaya varılan karar ile artık schengen vize başvuruları dijital ortam üzerinden yapılacak. Vize başvurularının dijitalleşmesi ile fiziksel vize başvurusu süreçlerinin etkilerinden uzaklaşılacak.

AB, vize başvurular için gerekli belgelerin yüklenebileceği ve vize ücretlerinin ödenebileceği dijital platform oluşturacak. Bu dijital sistem vizenin hangi schengen bölgesi ülkesi üzerinden verileceğini belirleyecek. Vizeler kriptografik olarak imzalı 2D dijital barkodlu olacak.

Birlik yeni vize başvuru yöntemi ile fiziksel vizelerde yaşanan dolandırıcılık ve sahte vize girişimlerinin önüne geçmeyi ve schengen bölgesinin güvenliği sağlamlaştırmayı planlıyor.

Tek istisna ise, İlk kez Schengen vizesine başvuranlar ve belgelerindeki biyometrik verilerinin geçerliliği dolanlar, bir AB ülkesinin vize merkezine giderek başvuru yapması gerekecek.