Ana Sayfa Dil Okulu İRLANDA’DA NASIL ÇALIŞABİLİRİM?

İRLANDA’DA NASIL ÇALIŞABİLİRİM?

1092
0

Son zamanlarda yurt dışında çalışma deneyimi yaşamak isteyen Türk vatandaşlarının, çalışma izni şartlarını en çok merak ettikleri ülkelerin başında İrlanda geliyor. İrlanda’da yasal olarak çalışabilmek için haberin detayında yer alan çalışma izinlerinden herhangi birine sahip olmak yeterli.

İrlanda’da çalışmak için öncelikli olarak İrlanda’da çalışma iznini kapsayan vize türlerinden birine sahip olunması gerekiyor. Bu vize türleri şu şekilde sıralanabilir;

STAMP 2
İrlanda’da dil ve üniversite eğitimleri başta olmak üzere verilen eğitim vizesinin Stamp 2 türü vize. Stamp 2 vizesi sahipleri, vize geçerlilik süresi boyunca İrlanda’da ‘hizmet sektörü’nü kapsayan işlerde part-time olarak çalışabiliyor.

STAMP 1G
İrlanda’daki herhangi bir üniversitenin lisans veya yüksek lisans programından mezun olduktan sonra, mezun öğrencilere verilen Stamp 1G vize türü. Stamp 1G sahipleri, vize geçerlilik süresi boyunca İrlanda’da kabul aldıkları herhangi bir şirkette veya iş kolunda tam zamanlı çalışma hakkına sahiptir. Stamp 1G vizesinin geçerlilik süresi 2 yıldır.

STAMP 1
İrlanda’da bir şirket ile iş anlaşmasına varılması halinde şirket, verilen vize türü Stamp 1 vize türü. Full time çalışma iznini içermektedir. Yalnızca başvuru esnasındaki özel koşullar kapsamında geçerlidir. İş anlaşması gibi. Türk vatandaşları, İrlanda Ankara Anlaşması ile bilinen anlaşma ile başvurması halinde Stamp 1 almaktadır.
Stamp 1 vizesi ile İrlanda’da çalışmak isteyenler iş başvurusu yapmadan önce, başvurdukları pozisyon için İrlanda vatandaşı ve Avrupa Birliği pasaportu olanların öncelikli olduklarını göz önünde bulundurmaları gerekir.

STAMP 4
İrlanda’daki en geniş kapsamlı çalışma vizesi olarak düşünülebilir. Stamp 4 sahipleri istedikleri meslek dallarında çalışabilir, işletme kurabilirler. İrlanda’da belirli devlet fonlarından ve hizmetlerinden yararlanabilirler.
Stamp 4 alabilmek için, Critical Skills kapsamında 2 yıl İrlanda’da istihdam olmak veya geçerli bir çalışma izniyle İrlanda’da 5 yıl çalışmak gerekmektedir.

İrlanda’da yukarıda açıklanan herhangi bir vize türüne sahip olarak, vize türünün gerektirdiği koşullar altında çalışabilirsiniz. Bunların yanı sıra Avrupa Birliği pasaportuna sahip Türkler de, herhangi bir koşul aranmaksızın İrlanda’da istihdam edilebilir.