Ana Sayfa Covid-19 ZORUNLU OTEL KARANTİNASI UYGULAMASI BİTTİ

ZORUNLU OTEL KARANTİNASI UYGULAMASI BİTTİ

520
0
Galway

İrlanda’da  pandemi koşullarından dolayı uygulanan zorunlu otel karantinası uygulaması sonlandırıldı.

İrlanda’nın kamu kanalı RTE’nin muhabirlerinden Sandra Hurley’in haberine göre, pandeminin ülke genelindeki yayılımını engellemek için İrlanda’ya gelen yolculara uygulalan zorunlu otel karantinası uygulaması kaldırıldı.

Uygulamaya geçen Mart ayında başlanmıştı. Uygulama, ülkeleri güncel kovid yayılım risk durumlarına göre, kırmızı, turuncu ve yeşil olarak listelendirlmesine ve kırmızı listelerde bulunan ülkelerden İrlanda’ya varan aşı vurulmamış veya tek doz aşı vurulmuş yolcuların 14 gün boyunca İrlanda Hükümeti tarafından belirlenen otellerde gözetim altında kalmasını içeriyordu. Aynı zamanda, 1800 euro’ya varan karantina masraflarının gelen yolcu tarafından karşılanmasını ön görüyordu. Zorunlu karantina uygulamasında son olarak 6 Güney Amerika ülkesi kalmıştı.

Haberde yer alan detaylara göre, bugüne kadar yaklaşık 10,300 yolcu zorunlu karantina uygulamasına tabi tutulurken, aralarında Fransa, Almanya ve ABD gibi ülkelerinde olduğu 60 farklı ülke karantina listesine girdi. Bu süreçte 593 kişinin kovid-19 testi pozitif çıktı.

Sağlık Birimi Şefi Dr Tony Holohan’ın tavsiyesi sonucu bitirilmesi kararlaştıran uygulamanın, bitirilme gerekçesi, baskın delta varyantı dahil kovid virüs türlerinin yayılması endişesinin bulunmaması olarak açıklandı.

İrlandalı yetkililer bundan sonra, negatif sonuçlu geçerli PCR testi sonucu veya onaylı aşı belgesi gösteremeyen yolculardan ev karantinasında kalmalarını isteyecek.