Ana Sayfa Alış veriş İRLANDA’DAN FACEBOOK’A AKILLI GÖZLÜK UYARISI!

İRLANDA’DAN FACEBOOK’A AKILLI GÖZLÜK UYARISI!

532
0

İrlanda Data Koruma Düzenleyicileri, fotoğraf ve film çekebilen akıllı gözlükler konusunda Facebook’u uyardı.

***

Reuters Haber Ajansı’nın okuyucularıyla paylaştığı habere göre, İrlanda Data Koruma Düzenleyicileri, fotoğraf ve film çekebilen akıllı gözlükler konusunda Facebook’u uyardı. Yetkililer, Facebook’tan insanları akıllı gözlüklerin görüntü kaydı aldıkları hakkında uyarılar veya işaretler bulundurması istedi.

İrlanda Veri Koruma Merkezi (DPC), Facebook’un Avrupa Merkezi Dublin’de bulunduğundan dolayı, Avrupa Birliği’nin kişisel veri gizliliği prensipliği konusunda şirketin faaliyetleri takip etme yetkisine sahip.

Facebook’un, dünyanın önde gelen gözlük markalarından biri olan Ray-Ban ile birlikte akıllı gözlükleri, kullanıcılara müzik dinleme, arama yapabilme, fotoğraf ve kısa videolar yükleyerek uygulamalar üzerinden Facebook’ta paylaşma imkanı sağlıyor. Facebook’un akıllı gözlüklerinin fotoğraf ve video çekebilme özellikleri Avrupa Birliği ve İrlandalı Kişisel Verileri Koruma yetkililerini endişeye sevk etti.

İrlanda’da Veri Koruma Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Akıllı telefonlar gibi birçok cihaz görüntü kaydı olabildikleri diğer kişiler tarafından fark edilebilen cihazlar olarak kabul ediliyor. Akıllı gözlüklerde kayıt esnasında çok küçük bir ışık yanıyor. Facebook ve Ray-ban yetkilileri, kayıt esnasında yakan bu küçük led ışığın diğer kişiler tarafından fark edilebilir olduğuna dair saha testlerini sunmadılar” ifadelerine yer verildi.

İrlandalı yetkililer, 10 Eylül’de Facebook’un yeni ürünü olan gözlüklerin gizlilik kanunlarına uygunluğu hakkında açıklama isteyen İtalya Veri Gizliliği Koruma Kurumlarının endişelerini paylaştıklarını belirtti. Ayrıca Veri Koruma Merkezi, yeni ürünün tanıtımı yapılırken, gözlüklerin kayıt aldığının fark edilmesinin zor olabileceğine dair tüketicileri uyarmasını talep etti.