Ana Sayfa Alış veriş THE GUARDIAN: İRLANDA AVRUPA’NIN EN PAHALI ÜLKELERİNDEN BİRİ

THE GUARDIAN: İRLANDA AVRUPA’NIN EN PAHALI ÜLKELERİNDEN BİRİ

494
0

The Guardian, Avrupa’daki artan yaşam masrafları krizini değerlendirirken İrlanda için Avrupa’nın en pahalı ülkelerinden birisi ifadelerini kullandı.

Dünyaca ünlü İngiliz gazetesi The Guardian, Avrupa genelinde artan yaşam masraflarıyla ilgili İngiltere ile diğer Avrupa ülkelerinin ekonomik durumlarını karşılaştıran bir haber yaptı. Haberde, İngiltere’nin tek kara sınırı olan komşusu İrlanda’nın mevcut ekonomik durumuna dair bilgiler de yer aldı. 

The Guardian, İrlanda’nın ekonomik durumunu değerlendirirken Avrupa’nın en pahalı ülkelerinden birisi ifadesini kullandı. Gazete, İrlanda Hükümeti’nin halkın yaşam masraflarını azaltmak için hane sahiplerine enerji faturaları için kredi verdiğini; benzin, dizel, elektrik ve doğalgaz ücretlerindeki vergilerde azaltmaya gittiğini ve otobüs ile tren ücretlerinde indirim yaptığını belirtti. 

Gazetenin hesaplamalarına göre, alınan bu tedbirler ile bir kişinin yıllık yaşam masraflarından 480 Euro’luk bir yük kaldırmışı oluyor. 

The Guardian, İrlanda değerlendirmesinde, nisan ayında uygulanan 200 Euro’luk fatura desteğine, 50 ile 70 Euro arası indirim sağlaması öngörlülen yüzde 5 ile yüzde 13,5’lik enerji kalemleri KDV indirimine yer verdi.

Ayrıca haberde yer alan bilgilere göre, İrlanda Hükümeti’nin kriz öngörüsünde bulunarak Ekim ayında emekli maaşlarına haftalık 5 Euro zam yaptığını belirtiyor. 

Haberde, İrlanda Başbakan Yardımcısı Leo Varadkar’ın artan yaşam masrafları kriziden kurtulmak için Birleşik Krallık hükümetinden daha çok çalıştıklarını söylediğine yer verilirken; İrlanda Medyasının aynı fikirde olmadığı ve hükümetin performansının beğenilmediğini not düşüyor.