Ana Sayfa Ekonomi İRLANDA’DA BU MESLEKLERE ÇALIŞMA İZNİ VERİLİYOR

İRLANDA’DA BU MESLEKLERE ÇALIŞMA İZNİ VERİLİYOR

0
2706

İrlanda’da hangi meslekler daha kolay çalışma izni alabilir. İrlanda Critical Skills listesi nedir, Ne gibi ayrıcalıklar tanır? Cevapları bu yazıda…

İRLANDA HABER – İrlanda Çalışma Bakanlığı, İrlanda’da en çok çalışan ihtiyacı duyulan meslek gruplarına dair Critical Skills Occupations List adıyla bir liste yayınlıyor. Bu listede yer alan meslek grubundan kişiler, İrlanda’dan iş teklifi veya iş başvurusu kabulü almaları dahilinde çalışma ve oturma izni vizesinde öncelikli hale geliyor.

Bu liste, Bakanlığın yaptığı çalışmalarla duyulan ihtiyaçlara göre belirli aralıklarla yenileniyor. İrlanda Çalışma Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Critical Skills Occupations listesi son olarak 14 Haziran 2022 tarihinde yenilendi. 

Yenilenen Sağlık sektörü, mühendislikler, medya ve bilişim sektörleri gibi birçok sektörden çeşitli meslek grupları için öncelikli çalışma izni uygulanıyor. 

Yenilenen listede;

İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektirik Mühendisliği, Mimarlık, Sosyal Hizmetler Uzmanı, 2D-3D Art Direktör, Endüstriyel Eczacılık gibi meslekler ve Bilişim sektöründe çeşitli uzmanlık dalları bulunuyor. 

İrlanda’nın çalışma izni önceliği tanıdığı Critical Skills Occupations listesini 

https://enterprise.gov.ie/en/what-we-do/workplace-and-skills/employment-permits/employment-permit-eligibility/highly-skilled-eligible-occupations-list/

linkinden detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.