Ana Sayfa Ekonomi DUBLİN’DE ARTAN BENZİN FİYATLARI PROTESTO EDİLDİ

DUBLİN’DE ARTAN BENZİN FİYATLARI PROTESTO EDİLDİ

458
0

İrlanda’nın başkenti Dublin’in sokakları, kamyon ve tırcıların eylemine şahitlik etti. İrlanda çeşitli bölgelerinden gelen kamyon ve tır sürücüleri son zamanlarda artan benzin fiyatlarını protesto etti.

İrlanda’nın çeşitli bölgelerinden gelen kamyon ve tır sürücüleri, son zamanlarda artış gösteren benzin fiyatlarını protesto etmek için başkent Dublin’de toplandı. Şehir merkezinde caddeler boyunca uzun bir kanvoy halinde gerçekleştirilen protesto gösterisinde benzin fiyatlarınlarından dert yanıldı.

İrlanda basınına konuşan eylemciler artan benzin fiyatlarıyla kazançlarından olduklarını söyleyerek, “Biz İrlanda için, İrlanda’nın geleceği için çalışıyoruz. Sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz. Eğer benzin fiyatlarında indirim olmazsa, Christmas’dan önce daha büyük bir grupla yine geleceğiz” dedi.

Eylem için Dublin’deki çevre yollarını kullanan kamyon ve tır sürücüleri trafik sıkışlığına neden oldu. Eylem boyunca İrlanda Polisi (Garda) şehir merkezindeki belirli güzergahları trafiğe kapadı.

Öte yandan, İrlanda Meclisi’nde birinci muhalefet parti konumunda olan Sein Fein’in lideri McDonald, benzin fiyatları için hükümetten KDV indirimi talep ederken, Başbakan (Taoiseach) Micheal Martin, AB Komisyonu kuralları gereği KDV’nin yüzde 12’nin altına inemeyeceği belirterek talebi gerçekçi bulmadığı söyledi.

Irish  Independent Gazetesi’nde yer alan habere göre, İrlanda geneli benzin fiyatları şu şekilde:

Eylem aynı zamanda renkli görüntülere de ev sahipliği yaptı.

https://www.instagram.com/reel/CWp7rFjjqFr/?utm_source=ig_web_button_share_sheet