Ana Sayfa Alış veriş DUBLİN’DEKİ TÜRK LEZZET NOKTALARI…

DUBLİN’DEKİ TÜRK LEZZET NOKTALARI…

1084
0

Yurt dışında yaşamanın zor yanlarından birisi de şüphesiz alışık olduğunuz damak tadına uygun yiyecek bulma zorluğudur. Yaşadığımız dünya her ne kadar globalleşerek küçük bir köy haline dönüşmüş gibi görünse bile; bazen isteklerimize ulaşmakta zorlanabiliyoruz.

İrlanda’da bulunan Türkiye vatandaşları yoğunluk başkent Dublin’de yaşıyor. Bunun İrlanda’daki Türk komitesi için olumlu taraflarından biri de Türk damak tadına erişim imkanı olması. Fakat bu noktada şu hatırlatmayı yapmakta fayda var. Dublin’de karşılaştığının her ‘Turkish Kebab-Doner’ levhası Türklere ait değil. Türk kebabı ve dönerinin dünya üzerinde ününden faydalanan çeşitli girişimciler  ‘Turkish kebab’ ibaresini işletmelerinin bir köşesinde dahi olsa bulundurmayı tercih ediyor. Bunu, rastgele girdiğiniz bir Turkish Kebab restoranında memleket özlemiyle Türkçe konuşup karşınızdakilerin Türkçe konuştuğunuzu bile anlamamasıyla tecrübe edebilirsiniz. ‘Turkish’ ismiyle sunulan her yemekten de  Türkiye’de alışık olduğunuz o tadı alamıyorsunuz. Bu nedenle, Türk yemeklerine olan özleminizi gidermek için Türk mutfağının gerçek lezzetini Dublin’deki temsilcilerini bilmenizde fayda var.

İrlanda’ya gelmeye düşünenler ve/veya İrlanda’ya yeni gelenler için İrlanda’da Türk lezzetlerine ulaşabilecekleri noktalar şunlar:

İstanbul Kebab House

Adres: 10 Liffey St. Lower, North City, Dublin, D01 DY71

Reyna Grill

Adres: 29-30 Dame St, Dublin 2, D02 A025

Ephesus Turkish Kebab

Adres: 20 Capel St, North City, Dublin 1, D01 TF95

Murphy’s Bistro Cafe

Adres:  22 Bachelors Walk, North City, Dublin 1, D01 V838

Pasha Restoran

Adres: 65 Dorset Street Upper, Rotunda, Dublin 1, D01 RW20

Anatolia Take Away Kebab-Burger

Adres: Dorset Street Upper, Inns Quay, Dublin 1

Ayırca Dublin 1 bölgesinde Capel Street’in üzerinde Ayla Foods’tan Türk market  ürünleri ulaşabilirsiniz.

Ayla Foods

Adres: 30 Capel St, North City, Dublin 1, D01 F593

Bunların yanı sıra çeşitli Asya marketlerinde de Türk ürünlerine ulaşabilirler. Aynı şekilde Helal ürün hassasiyeti olanlar da Ayla Foods’tan ve Asya marketlerinden alış veriş yapabilirler.

 

*İşletmeler rastgele sıralanmıştır.