Ana Sayfa Covid-19 İRLANDA’YA GELEN YOLCULAR İÇİN KOVİD PROTOKOLÜNDE DEĞİŞİKLİK

İRLANDA’YA GELEN YOLCULAR İÇİN KOVİD PROTOKOLÜNDE DEĞİŞİKLİK

591
0

İrlanda’ya gelen yolcular için uygulanan kovid protokolünde güncelleme yapılıyor. Güncellemeye göre, geçerli aşı sertifikasına sahip yolcuların kovid test sonucu göstermesine gerekmeyecek.

İrlanda Hükümeti, bugün gerçekleşecek kabine toplantısıyla İrlanda gelen yolcular için uygulanan kovid protokolünde değişikliğe gitmeyi planlıyor. İrlanda medyasında RTE ve Irish Times gibi basın organlarında yer alan habere göre, geçerli aşı sertifikası olan yolcuların PCR veya Antijen test sonucu göstermesine gerek kalmayacak.

Aşı kanıtı olmayan yolcuların ise, son 72 saat içerisinde alınmış negatif PCR test sonucunu göstermesi gerekecek.

Aşı sertifikalı yolcuların dahi PCR veya Antijen test sonucu göstermesi zorunluluğu, Omikron varyantının ülkeye girişini yavaşlatmak için uygulanıyordu. İrlanda Hükümeti, Omikron’un ülkedeki yaygın varyant konumuna gelmesinin ardından bu zorunluluğun önemsizleştiği düşüncesinde.

Öte yandan kabine toplantısı öncesi basın mensuplarına konuşan Koalisyon ortağı  ve Yeşiller Partisi Başkanı Eamon Ryan, yeni kısıtlamaların gelmeyeceğini düşündüğünü belirtti. Ryan, “Modellemelerimiz gerçekleşirse vaka sayısının zirve noktasına az kaldı. Bundan sonra vaka sayıları düşecektir” dedi.