Ana Sayfa Covid-19 HÜKÜMET PANDEMİ İŞSİZLİK ÖDENEĞİNİ AZALTIYOR

HÜKÜMET PANDEMİ İŞSİZLİK ÖDENEĞİNİ AZALTIYOR

795
1
İrlanda Başbakanlık Binası

İrlanda Hükümeti, ulusal karantinanın sona ermesinin ardından sınırlandırmaların yavaş yavaş kaldırılmasıyla birlikte pandemi süreci boyunca yapılan işsizlik ödemelerini azaltmayı planlıyor. İlk olarak eylül ayından itibaren işsizlik ödemesinde 50 euro kesinti yapılacak.

İrlanda’da normalleşme programı uygulanırken; hükümet bir yandan da pandemi sonrası ekonomi programını hazırlamaya çalışıyor. Bu kapsamda, Pandeminin başlangıcı olan Mart-2020 tarihinden itibaren verilen geçici işsizlik ödeneği Eylül ayından itibaren 50 Euro azaltılacak. Yeniden açılma programı kapsamında ayından işletmelerin faaliyete geçmesi göz önüne alınarak Temmuz ayından itibaren yeni işsizlik ödeneği başvurusu da kabul edilmeyecek.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYORDU?

Hükümet, şu ana kadar 7.7 Milyar Euro’nun üzerinde işsizlik ödemesi yaptı. Pandemi boyunca kapalı kalan işletmelerin çalışanları eski kazançlarına orantılı olarak haftalık 203 Euro ile 350 Euro arasında ödenek alıyorlardı. Aynı şekilde kapalı bulunan işletmeler de kapalı oldukları süre boyunca işletme büyüklüğüne göre devlet desteği alıyorlardı.

1 Yorum

Comments are closed.