Ana Sayfa Eğlence İŞTE İRLANDA’NIN OSKAR TEMSİLCİSİ…

İŞTE İRLANDA’NIN OSKAR TEMSİLCİSİ…

418
0

Quiet Girl, 2023 Oskar Ödüllerinde İrlanda’yı temsil edecek. 

İRLANDA HABER – İrlanda Film ve Televizyon Akademisi, 2023 yılı Oskar Ödüllerinde Uluslararası fimler kategorisinde İrlanda’yı temsil edecek filmi Quiet Girl olarak belirledi. 

 

İrlandalı yazar Claire Keegan’ın Foster adlı kitabından sinemaya uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Colm Bairéad oturuyor. Başroller de ise, Carrie Crowley ve Catherine Clich yer alıyor. 

Gaelic dilinde çekilen ve orijinal ismi An Cailín Ciúin olan film genç bir kızın İrlanda’nın kırsal hayatında akrabalarıyla ve yaşamla olan ilişkilerini konu alıyor.

İrlanda basınında yer alan filmin Oskar adayı olarak belirlenmesi sinema eleştirmenleri için sürpriz olmadığı belirtiliyor.  Vizyona girmesinin ardından 3 ay geçmesine rağmen hala İrlanda sinemalarında gösterimde olan film, Berlin Film Festivalinde prömiyeri yapılan ilk uzun metrajlı Irish filmi oldu. İrlanda’nın Oskar temsilcisi film ayrıca Belfast’ta 7 IFTA ödülünü kazandı. 

Şu ana kadar İrlanda ve İngiliz sinemalarındaki gösterimlerinden 600 bin Euro’nun üzerinde hasıla elde eden film, Gaelic dilinde en çok gelir elde eden film konumunda.

Filmin İrlanda sinemalarındaki güncel gösterim zamanları için bu linke tıklayabilirsiniz.