Ana Sayfa Dünya Haberleri ST PATRICK YEŞİLİ BU YIL YERİNİ MAVİ SARI RENKLERE BIRAKIYOR

ST PATRICK YEŞİLİ BU YIL YERİNİ MAVİ SARI RENKLERE BIRAKIYOR

378
0

İrlanda, her yıl St Patrick Günü’nde Global Greening diye bilenen dünyanın dört bir tarafındaki ikonik yapıları yeşil ışıklarla aydınlatma kampanyasına bu yıl ara verme kararı aldı. Ukrayna’da yaşanan savaş İrlanda Hükümeti’nin bu kararı almasında etkili oldu. 

İrlanda Başbakanı Micheal Martin, tüm büyükelçilere gönderdiği yazı ile, bulundukları ülkelerdeki ironik yapıların St Patrick Günü’nü temsil eden yeşil rengi yerine Ukrayna bayrağının renkleri olan mavi ve sarı renkleri ile aydınlatılması için resmi girişimlerde bulunmalarını istedi.

Aralarında Eyfel Kulesi, London Eye, Niagara Şelalesi gibi 50’den fazla ikonik yapı ve mekan St Patrick Günü’nde yeşil aydınlatmalarla donatılacaktı. Bu yapıların bir kısmı hali hazırda Ukrayna’ya destek amacıyla mavi sarı ışıklarla aydınlatılıyor. 17 Mart günü mavi sarı aydınlatmaya bir gün ara verilecek ve St Patrck Günü’nü temsil eden yeşil ışıklarla aydınlatılacaktı. 

İrlanda Hükümeti, Ukranya’da yaşanan insanlık dramını göz önünde alarak ve Ukranya halkına olan desteğini göstermek için Global Greening kampanyasına katılan ülkelerden ikonik yapılarını yeşil yerine mavi sarı ışıklarla aydınlatmalarını talep etti.

İrlanda Başbakanı Martin konu hakkında, “Bu yıl St Patrick Günü’nü Ukrayna’ya ve Ukrayna halkına olan desteğimizi göstermek için kullanacağız. Bu yılki temamız bu dayanışma üzerine olacak” şeklinde konuştu.

Global Greening kampanyası, İrlanda Turizm Bakanlığı tarafından her yıl organize ediliyor ve İrlanda’nın tanıtımında önemli bir yeri bulunuyor.