Ana Sayfa Eğlence İRLANDA ST PATRICK GÜNÜNE HAZIRLANIYOR

İRLANDA ST PATRICK GÜNÜNE HAZIRLANIYOR

537
0

İrlanda, St Patrick Günü etkinliklerine hazırlanıyor.

İrlanda kültürünün en önemli kutlama günü olan St Patrick Günü’ne kısa bir zaman kaldı. Her yıl 17 Martta kutlanan St Patrick Günü’nde son 2 yıldır Covid-19 pandemisi nedeniyle hiçbir etkinlik düzenlenmiyordu.

Pandeminin etkisinin geçmesinin ardından gerçekleşecek olan ilk St Patrick etkinliklerinin yoğun bir katılımla gerçekleşmesi bekleniyor. İrlanda Hükümeti, bu yıla özel olarak St Patrick Günü’nü öncesi ve sonrası günleri içeren 4 günlük resmi tatil ilan etti.

Dublin Şehir Konseyi ve çeşitli organizatörler St Patrick Günü’nde yapılacak etkinlikler için yoğun bir şekilde çalışıyor. 17 Mart St Partrick Günü’nde resmi makamlar tarafından düzenlenecek etkinliklerin yanı sıra birçok özel etkinliğin ve partinin de düzenlenmesi planlanıyor.

Etkinlikler için şehir merkezinde birçok yol güzergahı trafiğe kapatılacak ve olumsuz durumların yaşanmaması için çeşitli tedbirler alınacak. Başkent Dublin’de St Patrick Günü düzenlenecek resmi geçit töreni saat 12’de Parnell Meydanından başlayacak. O’Connell Köprüsü üzerinden şehrin güney kısmına ilerleyecek kortej, Stephen Green Park’ta sonlanacak. 

Bunun yanı sıra, çeşitli bar, pub ve gece kulüplerinde de St Patrick Gününe özel etkinlikler olacak.

St Patrick Günü etkinliklerinin detayları için Dublin City Council, St Patrick Festival internet siteleri ve sosyal medya hesaplarından öğrenebilirsiniz.

St Patrick, hakkında daha fazla bilgiyi aşağıdaki linkten edinebilirsiniz.

İRLANDA’NIN HAVARİSİ: AZİZ PATRICK