Ana Sayfa Dünya Haberleri WHATSAPP’TAN DİKKAT ÇEKEN GÜNCELLEMELER…

WHATSAPP’TAN DİKKAT ÇEKEN GÜNCELLEMELER…

375
0

Mark Zuckerberg Whatsapp’a gelecek olan gizlilik ile ilgili yeni üç özelliği duyurdu. Kullanıcıların yazışmalarına ekstra koruma sağlayacak özellikler şunlar: 

Grubu Sessizce Terketme: Bir gruptan çıkmak istiyorsunuz ancak bunun dikkat çekmesini istemiyorsanız bu özellik tam size göre. Yeni güncellemeyle artık grubu sadece grup yöneticisinin haberi olacağı şekilde terk edebilirsiniz. Özellik ağustos ayının sonunda kullanıcılara ulaşacak.

Sizi Kimlerin Online Görebileceğini Seçin: Whatsapp’ta kimlerin online olduğunu görmek güzeldir ancak bazen biraz mahremiyet isteriz ve görünmez olmayı talep edebiliriz. Bu yeni özellikle birlikte artık sizi kimin online olarak görüp göremeyeceğini seçebileceksiniz. Yeni özellik ağustos ayı sonunda kullanıcılara ulaşacak.

Süreli Mesajlara Ekran Görüntüsü Alma Engeli: Halen test edilen ve yakında kullanıcılara ulaşacak olan bu yeni özellikle artık kullanıcılar sadece bir kere görüntülenebilen mesaj, fotoğraf ya da içeriklerin ekran görüntülerini alamayacak.

Güncellemeyle alakalı olarak Zuckerberg şunları söyledi: 

“Grup üyelerinin haberi olmaksızın grubu terketme, sizi kimlerin online görebileceğini seçme ve süreli mesajların ekran görüntüsünü alma engeli gibi yeni gizlilik güncellemeleri whatsapp’a gelecek. Yeni özelliklerle kullanıcıları ve yazışmalarını, görüntülü görüşmede olduğu gibi gizlilik ve güvenlik içerisinde tutmaya devam ediyoruz”