Ana Sayfa Dünya Haberleri EVLATLARIN SENİ UNUTMADI

EVLATLARIN SENİ UNUTMADI

597
0

Türkiye, son yüzyılının en büyük felaketiyle yüzleşirken, Türkiye’den yaklaşık 4000 km uzaklıkta İrlanda’da bulunan Türk vatandaşları depremzedelere yardım için seferber oldu.

***

6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’nin Kahramanmaraş ilinde yaklaşık 6 saatlik bir zaman diliminde önce 7.7’lik daha sonra 7.5 ölçekli iki deprem meydana geldi. Yaklaşık 100bin km2’lik bir alanda etkili olan depremde 20 milyona yakın insanın etkilendiği tahmin ediliyor. Depremin üzerinden 3 gün geçti. Şu ana kadar açıklanan ölü sayısı 15bine ulaştı.

Türkiye, tarihinin en zor dönemlerinden birini geçirirken, Türkiye’den 4 bin km uzaklıkta İrlanda’da bulunan Türk vatandaşları da ülkelerine olan vefalarını gösteriyor. Depremin olduğu ilk andan itibaren, sosyal medya medya siteleri ve mesajlaşma programların üzerinden organize olan Türkiye vatandaşları, Dublin Büyükelçiliği’yle de iletişime geçerek bir yardımlaşma zinciri oluşturdu.

Araç sahipleri, araçlarıyla yardım malzemelerini taşırken, İrlanda’da ofisi bulunan dil ve eğitim acenteleri yardımlarının toplanması için kapılarını açtı. Sadece bir gün içerisinde Dublin’de 90 kolinin üzerinde yardım malzemesi toplanarak Türkiye Dublin Büyükelçiliği’ne teslim edildi.

Bir çoğunluğu İrlanda’ya öğrenci olarak gelen Türk vatandaşları, eğitim aldıkları okullarda, çalışanlar ise çalıştıkları şirketlerde Türkiye’deki durumu anlatarak uluslararası dayanışmayı örgütledi. Birçok dil okulu Türkiye için yardım noktaları oluşturdu.

Türkiye Dublin Büyükelçiliği yapılacak yardımlar için ihtiyaç listeleri açıklıyor. Bu açıklamaları İrlandahaberleri.com sosyal medya hesaplarından anbean paylaşılıyor.

Bunun yanı sıra Dublin’de ofisi bulunan Eğitim İrlanda’da yapılacak yardımların toplanması ve toplu şekilde aktarılması için kapılarını açtı. İrlanda’nın en büyük 2. şehri olan Cork’ta Yonca Consultancy ofisinde yardım malzemelerinin toplanması için ön ayak oldu.