Ana Sayfa Video DEPREMİN ARDINDAN İRLANDA-TÜRKİYE DAYANIŞMASI

DEPREMİN ARDINDAN İRLANDA-TÜRKİYE DAYANIŞMASI

445
0

İRLANDA HABER –  İrlanda, Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından devletin tüm kademeleri ve sivil toplumuyla birlikte Türkiye’yle dayanışma içerisinde oldu.

Türkiye’nin Kahramanmaraş ilinde meydana gelen 7.7 ve 7.5’lik depremlerin üzerinden 3 gün geçti. Türkiye, son yüzyılın en büyük felaketiyle yüzleşirken; dünyanın dört bir tarafından Türkiye’ye insanı ve maddi yardım gidiyor.

İrlanda, hem devlet olarak hem de sivil toplum olarak Türkiye’ye yardım yapan ülkeler arasında yer alıyor.

Depremin yaşandığı ilk gün İrlanda Hükümeti Koalisyon ortağı Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Micheal Martin, twitter üzerinden bir baş sağlığı mesajı yayınladı.

Bu mesajdan kısa bir süre sonra ise İrlanda Hükümeti, Türkiye ve Suriye’de depremden etkilenenler için toplamda 2 milyon Euro’luk insanı yardım yapacaklarını duyurdu.

Açıklamanın detayları İrlanda Dışişleri Bakanlığı sitesinde yer alıyor.

Aynı zamanda 7.7’lik deprem tüm dünya basınında olduğu gibi İrlanda basınında da ilk sırada kendine yer buldu. İrlanda’da en çok okunan gazeteleri Türkiye’de yaşanan felaketi ilk sayfalarından okuyucularına duyurdu.

 

Son olarak, İrlanda Cumhurbaşkanı Micheal D. Higgins, Dublin Türkiye Büyükelçiliği’ne taziye ziyaretinde bulunarak Türkiye Dublin Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay ile görüştü.