Ana Sayfa Dil Okulu İRLANDA VİZESİ BEKLEYENLER BİR ARAYA GELDİ

İRLANDA VİZESİ BEKLEYENLER BİR ARAYA GELDİ

2600
0

İrlanda vizesi bekleyen İstanbul’da bir araya geldi.

İrlanda, uzun süredir Türkiye’den başta dil okulu kaydı ile eğitim vizesine başvuranlar olmak üzere Türkiye’den yapılan vize başvurularını sonuçlandırmıyor. Bu süre zarfı içerisinde vize süreci ve İrlanda’daki güncel durum hakkında sağlıklı enformasyon almakta zorlanan Türk vatandaşları da sosyal medya araçları üzerinden birbirleriyle iletişime geçerek süreci takip etmeye çalışıyorlar.

Telegram uygulamasında kurulan ‘İrlanda Yardımlaşma’ ve ‘İçimizdeki İrlandalılar’ isimli gruplarda bir araya gelen vize bekleyen vatandaşlar, hem İrlanda hakkındaki gelişmeleri takip etmeye çalışıyor hem de endişeli şekilde vizelerinin sonuçlarını bekliyor.

Yaklaşık 3000 kişinin bulunduğu grup üyeleri son olarak, İstanbul’da bir etkinlik düzenleyerek bir araya geldi. İstanbul’un Maltepe ilçesinde sahilde bir araya gelen grup üyeleri, İrlanda’da eğitim almış ve almaya devam Ali Can Fidan ile İrem Filiz’in İrlanda tecrübelerini dinledi.

Yaklaşık 60 kişi ile gerçekleştirilen etkinlikte, her meslek grubundan İrlanda vizesi bekleyen Türk vatandaşları bulunuyordu. Etkinlikle grup üyeleri birbirleriyle kayaşma imkanı bularak, vize süreci ve sonrası için de dayanışmayı geliştirme adımı  atmış oldu.