Ana Sayfa Dil Okulu İRLANDA’DA BİR DİL OKULU İFLAS ETTİ! ÖĞRENCİLER ENDİŞELİ…

İRLANDA’DA BİR DİL OKULU İFLAS ETTİ! ÖĞRENCİLER ENDİŞELİ…

493
0

İrlanda’nın Galway kentinde bulunan International House Dil Okulu (IHG) iflas etti.

İrlanda’nın Galway kentinde bulunan International House Dil Okulu (IHG) kapandı. Irish Independent Gazetesi’nde yer alan habere göre, İrlanda Uluslararası Öğrenciler Konseyi, okulun iflasını doğrularken, derin bir endişe duydularını belirtti.

Haberde yer alan detaylara göre, Konsey Direktörü Laura Harmon, okulun iki hafta öncesine kadar sosyal medya reklamlarına devam ettiğini ve ‘ani kapanma’ kararının rahatsız edici olduğunu belirtti.

Harmon, okulun şu an mevcut öğrencilerinin eğitimlerine devam etmesi için düzenlemelerin yapıldığı belirtirken, okula kayıt yaptırıp henüz İrlanda’ya gelmemiş öğrencilerin durumları için endişe ettiğini söyledi.

 Harmon, İrlanda Uluslararası Eğitim Merkezi’nin(International Education Mark-IEM) International House Galway Dil Okulu’na kayıt yaptırıp henüz İrlanda’ya gelmemiş öğrencilerin maddi kayıp yaşamaması için önlem almaya çağırdı. 

Harmon ayrıca, IHG Dil Okulu’na para yatırıp vize reddi alarak ücret iadesi bekleyen öğrencilerin kendileriyle iletişime geçmeleri çağrısında bulundu.

Bunların yanı sıra, irlandahaberleri.com‘a konuşan Eğitim İrlanda Dublin ofisi yetkilileri, okulun ani şekilde kapanma kararı ardından, MEI ve ILEP‘e başvurduklarını ve refund bekleyen öğrencileri için süreci takip ettiklerini söyledi. Yetkililer dünya çapında marka yapmış Internation House okulunun öğrencileri mağdur etmeyeceklerini ümit ettiklerini iletti.