Ana Sayfa Dünya Haberleri İRLANDA DIŞİŞLERİ’DEN TÜRKİYE’DE TERÖR TEHDİDİ UYARISI!

İRLANDA DIŞİŞLERİ’DEN TÜRKİYE’DE TERÖR TEHDİDİ UYARISI!

727
0
İrlanda Başbakanlık Binası

İrlanda Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye ziyaret edecek İrlanda vatandaşlarını terörist saldırı ihtimaline karşı uyardı.

—-

AVRUPA HABER – Birçok Avrupa ülkesinin ardından İrlanda da, Türkiye’de bulunan ve Türkiye’yi ziyaret etmeyi planlanan İrlanda vatandaşlarını terörist saldırı gerçekleşmesi ihtimaline karşı uyarı yayınladı. 

dublinlive.ie internet sitesinde yer alan haberde, İrlanda Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün uyarısına yer verildi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “Türkiye’de İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde terör tehdidi yüksek seviyede devam ediyor. Terör saldırılarında genelde güvenlik güçleri hedef alınsa da, turistik alanlar da terör hedefi olabiliyor. Terörist saldırıların hedefleri doğaları gereği rastgele ve gelişigüzeldir. Bu sebeple turistlerin uğrak olarak gittikleri kalabalık noktalarda çok dikkatli olmanız tavsiye edilir” dedi.

Sözcü, ayrıca Türkiye’nin Suriye sınırına yakın bulunan, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Şırnak, Hatay gibi şehirlerinde de uzak durulması gerektiği konsunda tavsiye de bulundu.

Açıklamanın son kısmında ise, “Türkiye’de turistlere karşı işlenen suçlar nadir olmasına karşın İstanbul gibi kentlerin belirli bölgelerinde hırsızlık vakaları yaygındır. Ayrıca Elçiliğimiz, bazı bar ve gece kulüplerinde karşı fahiş fiyat uygulamaları gözlemlemiştir. Bu işletmelere giderken dikkatli olmalısınız” diye konuştu.