Ana Sayfa Ekonomi 2022’DE MAAŞLAR ZAMLANIYOR! İRLANDA’DA BAZI MESLEKLERİN YILLIK KAZANCI…

2022’DE MAAŞLAR ZAMLANIYOR! İRLANDA’DA BAZI MESLEKLERİN YILLIK KAZANCI…

1678
0

Bank of Ireland’ın yayınladığı Ocak ayı Ekonominin Nabzı raporuna göre, İrlanda’da birçok sektörde çalışan maaşlarında yıl içerisinde artış olması bekleniyor.

Joe.ie internet sitesi, Bank of Ireland’ın yayınladığı ekonomi raporunu haberleştirdi. Haberin detaylarına göre; konaklama, iş ekonomi gibi birçok faktör göz önüne alınarak hazırlanan rapor İrlanda ekonomisinin geleceği için olumlu sinyaller barındırıyor. Rapor; hizmet sektörü, inşaat sektörü, emlak sektörü ve endüstri firmalar olmak üzere birçok firmanın verileri değerlendirek hazırlandı.

Raporun çalışanlar ve çalışan maaşlarıyla ilgili bölümünde değerlendirmede yer alan her bir sektördeki firmaların yüzde 15 ile 24’e yakını çalışan ücretlerini  arttırmayı planladığını belirtiyor. Çalışan maaşları konusunda kesintilere gitmeyi düşünen firma bulunmuyor. Bunun yanı sıra bazı sektörlerde personel eksikliği yaşandığı belirtiliyor.

Ekonomi temsilcilerinin İrlanda ekonomisinin geleceği için olumlu kanaat taşımasındaki en büyük etken kovid-19 pandemisinden dolayı oluşan belirsizlik halinin büyük ölçüde ortadan kalkmış olması.

Öte yandan, İrlanda’nın en yaygın kullanılan iş arama sitelerinden biri olan jobs.ie sitesi birçok sektörde çalışanların 2022 yılı için yıllık kazançlarını içeren içerikler paylaştı.

job.ie

İrlanda’da full time çalışma izni bulunan Türk vatandaşlarının en yoğun çalıştığı alanların başında gelen 2. Dil Kullanıcılarına hizmet sağlayan iş kollarında yıllık maaşlar 22 bin Euro ile 90 bin Euro arasında değişiyor.

Detaylara jobs.ie sitesinden ulaşabilirsiniz.