Ana Sayfa Eğlence ENERJİ KRİZİ, DÜNYACA ÜNLÜ ST PATRICK ETKİNLİĞİNİ VURDU

ENERJİ KRİZİ, DÜNYACA ÜNLÜ ST PATRICK ETKİNLİĞİNİ VURDU

312
0

İrlanda Haber – Dünya geneli yaşanan enerji krizinden dolayı n-bu yıl St Patrick Günü’nde ikonik yapılar yeşil ışıklandırılmayacak.

Rusya- Ukrayna Savaşı’nın ardından başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünya genelinde etkili olan enerji krizinin etkisi İrlanda’nın en meşhur ulusal bayramı St Patrick Günü’nde görülecek.

İrlanda Turizm Bakanlığı ajansı olan Tourism Ireland, her yıl St Patrick Günü’nde dünyanın birçok şehrindeki ikonik yapıların yeşil aydınlatmayla donatılmasından oluşan ve Global Greening etkinliği olarak bilenen etkinliğin bu yıl düzenlenmeyeceğini açıkladı. Etkinliğin düzenlenmeme sebebi olarak ise, küresel ölçekte yaşanan enerji krizi.

Global Greening etkinliği, İrlanda’nın St Patrick Günü kutlamaları esnasında geleneksel olarak düzenlediği en pahalı etkinlikler arasında yer alıyordu.

Etkinlikte, geçen yıl Rusya-Ukrayna Savaşı için Ukrayna’ya destek amacıyla İrlanda’da ve dünyanın dört bir yanında bulunan Eyfel Kulesi, Empire State Binası gibi birçok yapı Ukrayna bayrağının renkleri olan mavi ve sarı renklerle aydınlatılmıştı.