Ana Sayfa Eğlence İRLANDA EURO 2028 EV SAHİPLİĞİ İÇİN ADAY OLDU

İRLANDA EURO 2028 EV SAHİPLİĞİ İÇİN ADAY OLDU

540
0

İrlanda, Birleşik Krallık’la birlikte 2028 Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliğine resmi olarak aday oldu.

The Irish Times Gazetesi’de yer alan habere göre, İrlanda Futbol Federasyonu Birleşik Krallık’ı oluşturan İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda ile birlikte 2028  Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği için aday olmaya karar verdi.

İrlanda ve Birleşik Krallık ülkeleri, daha önce 2030 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmayı planlıyordu. Fakat, ülkeler futbol federasyonları, ev sahipliği maliyetleri, fizibilite çalışmaları, ekonomik ve siyasi etkiler gibi çeşitli faktörleri göz önüne alarak yaptıkları değerlendirmeler sonucu 2030 Dünya Kupası yerine 2028 Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapma konusunda fikir birliğine vardı.

Turnuvanın İrlanda’da gerçekleştirilecek turnuvanın altyapı çalışmaları için İrlanda Hükümeti’nin finansal destek vermesi bekleniyor.

Croke Park

Eğer İrlanda ve Birleşik Krallık’ın ev sahipliği teklifi kabul edilirse, Kuzey İrlanda ve İrlanda’nın turnuvaya direkt katılması bekleniyor. İngiltere’de Webley Stadyum’unda yapılan Euro 2020 final maçında yaşanan şiddet olaylarının İrlanda-Birleşik Krallık ortak adaylığını etkileyip etkilemeyeceği endişe konusu olarak ön plana çıkarken; Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Sırbistan’ın ortak adaylığı ve Türkiye’nin aday olması İrlanda ve Birleşik Krallık ev sahipliğini düşündüren bir başka konu.

Haberde, Portekiz ve İspanya’nın Fas’ın da ortaklığıyla aynı turnuva için ev sahibi adaylığına hazırlandığı bilgisi yer alıyor.