Ana Sayfa Dil Okulu İRLANDA’DA KONAKLAMA KRİZİ DİL OKULLARINI ETKİLİYOR

İRLANDA’DA KONAKLAMA KRİZİ DİL OKULLARINI ETKİLİYOR

891
0

rlanda’da yaşanan konaklama krizi yabancı dil eğitimi sektörünü derinden etkiliyor.

İrlanda’da uzun süredir yaşanan konaklama krizi çeşitli sorunlara sebep olmaya devam ediyor. Konaklama krizi özellikle pandemi sonrası dönemde yurt dışından İrlanda’ya eğitim veya iş amaçlı gelenlerin artmasıyla beraber çözümsüz bir noktaya sürüklendi.

İrlanda’da yaşanan konaklama krizinden en çok etkilenen sektörlerden birisi de dil eğitim sektörü. Yıl içerisinden binlerce öğrenci İngilizce eğitimi almak için İrlanda’ya geliyor. Fakat ülkede yaşanan konaklama krizi ve buna bağlı olarak artan konaklama maliyetleri öğrencileri nedeniyle dil okulları dünyanın dört bir tarafından başvuru yapan öğrencileri geri çevirmek zorunda kalıyor.

The Irish Times’a konuşan dil okulları temsilcileri, Brexit’ten sonra İrlanda’ya gelen öğrencilerde artan bir ivme yakaladıklarını fakat son zamanlarda yaşanan konaklama krizinden sonra bu ivmenin durduğunu belirtiyor.

Dil okulu temsilcileri, dil eğitimi için gelen öğrencilerin aynı zaman İrlanda’da hizmet sektöründe çalışarak ekonomiye yaptıkları katkıyı da hatırlatarak konaklama krizinin doğrudan ve dolaylı etkilerinden bahşediyor. 

Başta Avrupa anakarasındaki ülkelerden ve Brezilya, Türkiye, Nijerya, Çin gibi dünyanın farklı noktalarından olmak üzere birçok noktadan İrlanda’ya dil eğitimi için öğrenci geliyor. Sektör temsilcileri, sektörün İrlanda ekonomisinde 130 Milyon Euro bir değeri olduğu belirtiyor. Fakat, sektör şu anda konaklama krizinden dolayı gelir azalması riskiyle karşı karşıya.