Ana Sayfa Covid-19 TÜRKİYE’NİN KIRMIZI LİSTEDEN ÇIKMASI İÇİN İMZA KAMPANYASI

TÜRKİYE’NİN KIRMIZI LİSTEDEN ÇIKMASI İÇİN İMZA KAMPANYASI

769
0
Ireland_Turkey_Locator
Ireland_Turkey_Locator

Türkiye’nin, İrlanda’da seyahat kısıtlamaları içeren kırmızı listeden çıkarılması için imza kampanyası başlatıldı.

**

Türkiye, uzun zamandır İrlanda Hükümeti’nin yayınladığı kırmızı listede bulunuyor. Pandeminin yayılımını engellemek için hazırlanan kırmızı liste, bazı seyehat kısıtlamaları içeriyor. Bu kısıtlamalar kapsamında Türkiye’den İrlanda’ya gelen yolcuların zorunlu olarak 14 gün karantinada kalması gerekiyor. Ayrıca, tek kişi için 1800 Euro’yu bulan karantina masrafları gelen yolculara tarafından karşılanılması zorunlu kılınıyor.

Türkiye’nin kırmızı listeden çıkarılmaması da, başta İrlanda’da eğitim alan Türk öğrenciler olmak üzere İrlanda’da yaşayan Türklerin tatil için Türkiye’ye gitmesi için engel oluyor. Pandemi koşullarından dolayı yaklaşık 2 yıldır ailelerini ziyarete gidemeyen İrlanda’da yaşayan Türkler, İrlanda Hükümeti’nin Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarması için change.org sitesi üzerinden imza kampanyası başlattı.

Kampanyanın açıklama metninde, Birleşik Krallık’ın vaka sayılarının Türkiye’ye göre oranının fazla olmasına rağmen kırmızı listede olmadığı vurgulanırken, Türkiye’de yetişkin nüfusun aşılanma oranındaki güncel verilerin İrlanda Hükümeti tarafından dikkate alınmadığı belirtiliyor.

Metinde, İrlanda’da aşıların yayılması yaşanan yavaşlığın özellikle genç yaş grubundaki birçok kişinin aşılanmasının gecikmesine neden olduğu ve bu da bu gruptakilerin mağduriyet yaşamasına sebep olduğunu söyleniyor. Ayrıca,Türkiye’yle benzer durumda olan birçok Fransa, Portekiz gibi Avrupa ülkelerinin kırmızı listede yer almadığını ve Türkiye’nin kırmızı listede olma nedeninin bilimsel değil politik olduğu iddia ediliyor.

Bunlara ek olarak  metin Türkiye’den İrlanda’ya dil okulu için yapılan vize başvurularının da bir yılı aşkın süredir sonuçlanmadığı belirtilerek, İrlanda Hükümeti’nin Türkiye hakkındaki kararını tekrar gözden geçirmesi talep ediliyor.

Şu ana yaklaşık 200 kişinin katıldığı kampanya bu adresten erişebilirsiniz.