Ana Sayfa Covid-19 İRLANDA 22 EKİM’DE TAMAMEN NORMALE DÖNMEYİ PLANLIYOR

İRLANDA 22 EKİM’DE TAMAMEN NORMALE DÖNMEYİ PLANLIYOR

704
0

İrlanda Hükümeti, pandemi koşullarından normal hayata dönmek için hazırladıkları ‘yeniden açılma’ yol haritasını açıkladı. Açıklamayı hükümet toplantısından sonra Başbakan(Taoiseach) Micheal Martin yaptı.

***

Kovid-19 virüsüne karşı aşılanma oranlarının yüzde 80lere varmasıyla birlikte İrlanda Hükümeti gündelik hayatın normale dönmesi adına belirledikleri takvimi kamuoyuyla paylaştı. 1 Eylül itibaren başlayan takvimin detaylar şu şekilde:

1 Eylül

Toplu taşıma araçları tam kapasite çalışmaya başlayacak

6 Eylül

Tüm spor ve eğlence organizasyonlarında aşılanmış bireyler için %75 oranında açık alan doluluğuna veya aşılı bireyler ve aşısız bireyler karışık topluluklar için %50 açık alan doluluğuna veya aşılı bireyler için %60 doluluk şartı ile iç alan etkinliğine izin verilecek.

Düğünlerde canlı müziğe izin verilecek, dini etkinliklerin %50 kapasite ile yapılmasına izin verilecek

20 Eylül

Ofislere geri dönüşler başlayacak,dans kurslarındaki kısıtlamalar kalkacak

22 Ekim                   

Sosyal mesafe ve kişi sayısı oranı, aşı kartı sorgulaması gibi belirli toplum sağlığı tedbirlerine uyulması koşullarıyla birçok kısıtlama tamamen kardırılacak, gece kulüpleri gibi yüksek risk taşıyabilecek etkinlik alanları için kısıtlamalar devam edebilir. Ayrıca Marketler gibi kapalı alanlarda maske kullanımına devam edilecek