Ana Sayfa Covid-19 DİL OKULLARI TEMSİLCİLERİ KONUŞTU: HÜKÜMET DAHA NET OLMALI!

DİL OKULLARI TEMSİLCİLERİ KONUŞTU: HÜKÜMET DAHA NET OLMALI!

973
0

 

Dil Okulu vizeleri İrlanda basınında haber oldu: ‘Hiçbir kanıt olmadan dil okulu öğrencilerinin pandemi için turistlerde daha büyük risk olarak görülüyor’ şeklinde konuşan sektör temsilcileri İrlanda Hükümetini konu hakkında net olmaya çağırdı.

 

Başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeden İrlanda’ya dil eğitimi için vize başvurularının sonuçlandırılmaması İrlanda medyasında haber oldu. Irish Examiner Gazetesi ‘Seyehat Kısıtlamaları İngilizce dil okullarında 8000 kişinin işini tehlikeye atıyor’ başlığıyla yayınladığı haberde; İrlanda Hükümetinin aralarında Türkiye’nin olduğu birçok ülkeden dil eğitimi için İrlanda’ya gelmek isteyen öğrencilere pandemi kısıtlamaları nedeniyle vize vermemesini dil eğitimi sektörüne olumsuz etkilerinden bahsediliyor.

Gazete, dil okullarına yeni öğrencilerin kabul edilmemesinin sektörde hizmet veren yaklaşık 8000 İngilizce öğretmeninin işsiz kalma tehlikesiyle baş başa kaldığı vurgulayarak, vize konusuna netlik kazandırılması gerektiğini yazdı.

ÖĞRENCİ ALIMINA İZİN VERİLMİYOR

Haberde ayrıca İrlanda Dil Eğitimi Pazarlama  (Marketing English in Ireland) CEO’su David O’Grady’nin konu hakkındaki görüşlerine yer verildi. O’Grady, “Denizaşırı ülkelerden dil eğitimi için öğrenci rezervasyonu yaptırmak isteyen acentelere cevap veremiyoruz. Okulların açılmasına izin veriliyor fakat yeni öğrenci kaydedilemiyor” dedi.

Okulların mevcut öğrencilerle yüz yüze eğitime geçmesine izin verildiği belirten O’Grady, ‘Acenteler, öğrenciler ne zaman İrlanda’ya gelebileceklerini soruyorlar. Bir turistin İrlanda’ya gelebilirken kendilerinin neden gelemediğini anlamlandıramıyorlar. Öğrenci alımı için piyasaya çıkmamız 3-5 ay gecikebilir. Yeniden açılma planlarından memnunuz fakat daha fazla netliğe ihtiyacımız var’ diye konuştu.

‘HİÇBİR KANIT OLMADAN ÖĞRENCİLER RİSKLİ GÖRÜLÜYOR’

O’Grady, İrlanda’da dil eğitimi sektörünün yaklaşık 8000 öğretmen istihdam ettiği söyledi ve 2021 yılının ilk 8 ayında tahmini olarak 670 öğrencinin İrlanda’ya gelişinin engellendiğini ekledi. O’Grady, İrlanda Hükümetinin dil eğitimi sektörünü bir yol haritası çizmeden yarı yolda bıraktığı ve öğrenci alımı yapamadıkları için yeni sınıflar açmalarının yasaklandığını vurguladı. Ayrıca O’Grady, ‘Hiçbir kanıt olmadan dil okulu öğrencilerinin pandemi için turistlerde daha büyük risk olarak görülüyor’ ifadelerini kullandı.