Ana Sayfa Dünya Haberleri İRLANDA’YA VİZESİZ SEYAHAT EDEBİLEN ÜLKELER…

İRLANDA’YA VİZESİZ SEYAHAT EDEBİLEN ÜLKELER…

1177
0

Türkiye’den İrlanda’ya yapılan vize başvurularında yaşanan yoğunluk nedeniyle vize sonuçlanma süreçleri 6 aya kadar uzuyor. Fakat, İrlanda’ya gitmek herkes için bu kadar zor değil. İşte İrlanda’ya vizesiz gidebilen ülkeler…

Özellikle pandeminin ardından yaşanan küresel enflasyon artışının Türkiye’deki ekonomik krizi gözle görülür hale getirmesinin ardından Türkiye’den İrlanda’ya olan vize başvurularından yüzde yüzün üzerinde bir artış gözleniyor. Bu durum vize işlemlerinin uzamasına ve ilgili makamlarının vize için gerekli kriterlerde daha seçici olmasına neden oluyor.

İrlanda’ya gitmek herkes için bu kadar zorlayıcı olmayabiliyor. Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonomik Alanı’nda yer alan toplam 31 ülke dışında dünyanın çeşitli bölgelerinde yer alan 51 ülke vatandaşları daha İrlanda’ya vizesiz olarak seyahat edebiliyorlar.

İrlanda’ya Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonomik Alanı içinde olduğu için seyahat edebilen milletler şu şekilde;

Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Güney Kıbrıs, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Litvanya, Letonya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya ve İsveç. 

AB ülkeleri haricinde Avrupa Ekonomik Alanı’nda bulunan Norveç, İzlanda, Linçesteyn ve Birleşik Krallık vatandaşları da İrlanda’ya vizesiz seyahat edebiliyor.

Bu ülkeler hariç İrlanda yaptıkları anlaşmalar sayesinde İrlanda’ya vizesiz seyahat edebilen 51 ülke arasında şu şekilde,

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Japonya, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Arjantin, Andorra, Bahama Adaları, Kosta Rika, Fiji, Belize, Trinidad Tobago, Tango, Güney Kore, Panama, Uruguay, Singapur, Nikaragua, Malezya, Meksika, Yeni Zelanda, Guyana, Bolivya, El Salvador, Barbados, Botswana, Dominica, Güney Afrika gibi ülkeler bulunuyor.

İrlanda’ya seyahat için vize alması gereken ülkeler ise şunlar;

Türkiye, Türkmenistan, Hindistan, Pakistan, Kenya, Irak, Libya, İran, Rusya, Moldova, Gürcistan, Nijerya, Mozambik, Haiti, Gambia, Moğolistan, Kazakistan, Fas, Peru, Katar, Suudi Arabistan, Filipinler, Kırgızistan, Madagaskar Kuzey Kore, Senegal, Sırbistan, Kuzey Makedonya, Tunus, Tanzanya, Togo, Sudan, Somali, Yemen, Vietnam, Uganda, Takicistan… 

Listelerin tamamını bu linkten kontrol edebilirsiniz