Ana Sayfa Dünya Haberleri DSÖ: 26 MİLYON KİŞİNİN İNSANİ YARDIMA İHTİYACI VAR

DSÖ: 26 MİLYON KİŞİNİN İNSANİ YARDIMA İHTİYACI VAR

189
0

İRLANDA HABER – Dünya Sağlık Örgütü, “26 Milyon kişinin insani yardıma ihtiyacı var” UNICEF ise, Türkiye’de ve Suriye’de yaklaşık 7.1 Milyon çocuğun depremden etkilendiğini söylüyor.

Dünya, geçen hafta Türkiye’de meydana gelen depremin şokunu yaşamaya devam ediyor. İrlanda kamu kanalı RTE’nin bugün Türkiye’deki depremler hakkında yaptığı haberde Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler yetkililerin açıklamalarına yer verildi.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, deprem hakkında yaptığı açıklamada; Türkiye’de meydana gelen depremleri son 100 yılda Avrupa bölgesinde meydana gelen en büyük doğal afet olarak tanımladı. Kluge, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesinin ekiplerinin en büyük sağlık ekibi konuşlanmasına başladığını belirterek Türkiye’de sağlık ekiplerinin çalışmalarına entegre olacaklarını söyledi.

Türkiye ve Suriye’de depremden kaynaklı can kaybının şu ana kadar resmi olarak 35bin 331 kişi olduğu belirtilirken Kluge, Suriye’de son günlerde bir artış olmadığını ama önümüzdeki günlerde maalesef artış görüleceğini aktardı. Kluge, iki ülkede depremden etkilenen bölgede 26 milyon insani yardıma ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Birleşmiş Milletler UNICEF yetkilileri ise, 7 milyondan fazla çocuğun depremden etkilendiğini söyledi. Türkiye’de 4.6 milyon çocuğun; Suriye’de ise 2.5 Milyon çocuğun depremden etkilendiğini düşünülüyor. Binlerce çocuğun ise hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.