Ana Sayfa Güncel haberler TÜRKİYE DUBLİN BÜYÜKELÇİSİ’NDEN TEŞEKKÜR MESAJI

TÜRKİYE DUBLİN BÜYÜKELÇİSİ’NDEN TEŞEKKÜR MESAJI

193
0

İRLANDA HABER – Türkiye Dublin Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay, İrlanda’da deprem bölgesi için toplanan yardımlar için teşekkür mesajı yayınladı. Olcay, 50 tonun üzerinde yarım malzemesi toplandığını söyledi.

6 Şubat 2023 günü Türkiye’de meydana gelen 7.7 ve 7.5’lik depremlerin ardından İrlanda’da bir yardım kampanyası düzenlendi. Türkiye Dublin Büyükelçiliği, acil yardım malzemeleri listesi yayınladı. Bunun ardından İrlanda’da bulunan Türk vatandaşları ve İrlanda halkı, Türkiye’deki depremzedelere yardım edebilmek için seferber oldu.

Büyükelçilik, 13 Şubat tarihine kadar yardım malzemelerini kabul etti ve 13 Şubat günü yaptığı açıklama ile, depolanma alanı dolduğu için artık sadece maddi yardım kabul edileceğini duyurdu.

https://twitter.com/TC_Dublin/status/1625102400431304706?s=20&t=Hog7ENWYZM4Bg1h2nNMnmw

Bugün ise, toplanan yardım malzemeleri İrlanda’da bulunan Türk vatandaşlarının yardımıyla paketlenerek Türkiye’ye gönderilmek üzere hazırlandı. Türkiye Dublin Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay da, yapılan yardımlar için büyükelçiliği resmi twitter hesabından bir teşekkür mesajı yayınladı.

Olcay, teşekkür mesajında 50 tonda fazla yardım malzemesi toplandığını belirtiyor.