Ana Sayfa Güncel haberler 2022’DE YENİ BİR ‘BANK HOLİDAY’ GÜNÜ OLACAK

2022’DE YENİ BİR ‘BANK HOLİDAY’ GÜNÜ OLACAK

1262
0

İrlanda Hükümeti, başta sağlık sektörü olmak üzere çeşitli alanlarda pandemi süresinde boyunca çalışanlara teşekkür mahiyetinde 2022 yılında yeni bir ‘bank holiday’ günü düzenlemeyi planlıyor.

İrlanda’da ‘bank  holiday’ olarak geçen resmi tatil günlerine bir yenisi daha  ekleniyor. İrlanda Hükümeti, pandemi süresi boyunca karantina şartlarında  gündelik işlerinde çalışmak zorunda kalan sektörlerdeki çalışanlara, emeklerine karşılık teşekkür etmek niyetiyle yeni bir resmi tatil günü ‘bank holiday’ düzenlemesi yapacak.

Yeni ‘Bank Holiday’ günü, St Brigid Günü’nün bir gün öncesi olan 31 Ocak tarihi olacak. St Brigid Günü, Kelk kültüründe  önemli bir yere sahip olan doğurganlığı, karanlık kışın kalkışını ve baharın gelişini simgeliyor. Bu ‘bank holiday’in kalıcı olup olmayacağı konusunda kesin bir karar verilmiş değil. Indepedent.ie’de yer alan habere göre, iş dünyasından hükümete karşı bir yeni ‘bank holiday’ın kalıcı olmaması konusunda bir direnç var.

Irish Independent Gazetesi’nin konu hakkında edindiği bir başka bilgiye göre, St Patrick Günü’nüyle birlikte toplam 4 günlük resmi tatil yapılmasını düşünülüyor. İrlanda’nın en önemli ulusal günü olan ve büyük kutlamaların düzenlendiği St Patrick Günü geçen 2 yıl boyunca Kovid-19 pandemisi nedeniyle iptal edilmişti.

Bank Holiday Nedir?

Bank Holiday kavramı, Türkçeye resmi tatil olarak çevrilebilir. İrlanda’da ulusal bayram ve günler veya herhangi bir başka sebepten resmi tatil ilan edilen bankalar ve okullar gibi kurumların tatil olduğu kamu hizmetlerinin kısıtlı şekilde devam ettiği izin günlerdir. İrlanda’da 9 tane bank holiday günü bulunur.

Bank Holiday günlerinde, çalışmak zorunda olanlara günlük ücretlerinin 2 katı kadar ödeme yapılır. Bank Holiday’i izinli geçirenler ise, günlük çalışma ücretleri kadar ödeme alırlar.