Ana Sayfa Covid-19 İRLANDA’DA BENZİN FİYATLARI SON 10 YILIN ZİRVESİNİ GÖRDÜ

İRLANDA’DA BENZİN FİYATLARI SON 10 YILIN ZİRVESİNİ GÖRDÜ

727
0

İrlanda’da benzin fiyatları son 10 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

İrlanda Kamu kanalı RTE’nin muhabirlerinden Cathy Holloran’ın haberine göre, İrlanda’da benzin fiyatları son on yılın en yüksek seviyesinde çıkmış durumda.  İrlanda’da ülke genelinde son birkaç hafta içerisinde mazotun litre fiyatı 1.70 Euro’yu görürken; diezelin litre fiyatı ise 1.60 Euro civarında seyrediyor.

Haberde, benzin fiyatlarının artış sebepleri arasında pandemi esnasında ve pandemi sonrasında oluşan arz-talep farkının ve hükümetin son zamanlarda benzin üzerindeki vergi arttırımı olarak gösteriliyor.

RTE’ye konuşan uzmanlar, pandemi etkisinden dolayı benzin fiyatlarında bir süre daha  artış görülebileceğini söylüyor. Uzmanların yorumuna göre, pandemi kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından ülke genelinde trafik yoğunluğunda yaşanan artışının benzin fiyatlarındaki artışı tetikliyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC)’nün verilerine göre, pandemi sonrasında petrola olan arz 2019 yılı seviyesi aşacak. Fakat bu durumun 2023 yılına kadar sürmemesi bekleniyor. Kısa bir dönem boyunca, şu anda yaşanan arz sıkıntısından kaynaklı olarak dünya genelinde benzin fiyatlarında artış görüleceği belirtiliyor.