Ana Sayfa Eğitim İRLANDA’DA ÖĞRENCİLER İÇİN TACİZ ŞİKAYET PLATFORMU KURULUYOR

İRLANDA’DA ÖĞRENCİLER İÇİN TACİZ ŞİKAYET PLATFORMU KURULUYOR

555
0

İrlanda’da, üniversite öğrencilerinin cinsel saldırı ve tacizleri anonim olarak şikayet edebilecekleri online platform kuruyor.

**

Irish Independent Gazetesi’nde yer alan habere göre, İrlanda’da üniversite öğrencilerinin ve çalışanlarının taciz ve saldırıları ve ayrımcılıkları kimliklerini belirtmeden-isimsiz- şekilde bildirebilecek online platform oluşturuluyor.

Simon Harris

Gazetenin haberinde, İrlanda Yüksek Eğitim Bakanı Simon Harris’in konu hakkındaki görüşlerine de yer verildi. Harris, Speak Out adı verilen projeyi sıfır tolerans kültürünün oluşmasına yardımcı olacak inanılmaz önemli girişim olarak değerlendirdi. Harris, “Bu platform, öğrencilerin ve üniversite çalışanlarının saldırıları ve tacizleri bildirmeleri için güvenli ve anonim bir ortam sağlayacak” dedi.

İrlanda Yüksek Öğretim Psikolojik Danışmanlar Organizasyonu’nun öncülük ettiği projede, aralarında Trinity College, Limerick University ve Dublin City University  gibi okulların bulunduğu 18 yüksek öğretim kurumu yer alacak.  İrlanda Öğrencileri Birliği (Union of Students in Ireland USI ) de uygulamaya destek veriyor.