Ana Sayfa Eğlence İRLANDA TÜM ETKİNLİKLERİN ÜCRETSİZ OLDUĞU KÜLTÜR GECESİ BEKLİYOR

İRLANDA TÜM ETKİNLİKLERİN ÜCRETSİZ OLDUĞU KÜLTÜR GECESİ BEKLİYOR

515
0
NO FEE PIC 16/09/16 Maxwell Photography Culture Night with RTE in the grounds of Dublin Castle. Pic Maxwells-No fee  

İrlanda, 16. Kültür Gecesi’ne(Culture Night) hazırlanıyor. 17 Eylül 2021 günü düzenlenecek Kültür Gecesi’nde ülke genelinde ücretsiz birçok kültürel etkinlik düzenlecek.

Kültür  Gecesi veya Gealic dilindeki ifadesiyle Oíche Chultúir, İrlanda’nın kültürün ve sanatının çeşitliliklerini ve zenginliklerin kutlamak ve ülke insanını ulusal kültür ve sanatla buluşturmak için gerçekleştirilen bir organizasyon.

Her yıl eylül ayının üçüncü cuma günü gerçekleştirilen Kültür Gecesi’nde, Sanat Konseyi ve Yerel Yönetimleri’nde desteği ve öncülüğünde birçok sanat atölyesi, sanatçı ve çeşitli katılımcılar tarafından birçok kültürel ve sanatsal etkinlikler ücretsiz olarak düzenleniyor. Bunun yanı sıra, Kültür Gecesi kapsamında çeşitli müzeler ve sanat galerileri ücretsiz olarak gezilebiliniyor. Ayrıca şehir içi ulaşımda Kültür Gecesi’ne özel otobüs hatları düzenlemesi yapılıyor.

Pandemi yasaklarının bir çoğunun kaldırılmasının ardından gerçekleşecek olan ilk Kültür Gecesi’ne yoğun ilgi gösterilmesi bekleniyor. Kültür Gecesi’nde gerçekleşecek etkinlikler için detayı bilgileri resmi internet sitesinden edinebilirsiniz. Ayrıca Irish Times Gazetesi’nin ilgili haberinde de Kültür Gecesi’nde etkinlikleri hakkında bilgi alabilirsiniz.