Ana Sayfa Alış veriş AMAZON İRLANDA’DA SİPARİŞ KARŞILAMA MERKEZİ AÇIYOR

AMAZON İRLANDA’DA SİPARİŞ KARŞILAMA MERKEZİ AÇIYOR

531
0

Amazon, 2022 yılı içerisinde İrlanda’da sipariş merkezi açacağını duyurdu. 500 kişilik yeni istihdam alanı olacak.

**

Sanal alışverişte dünya devi Amazon, 2022 yılında bahar aylarında sipariş karşılama merkezi açmayı planladığı duyurdu. Başkent Dublin’in Baldonnell Business Park bölgesinde 630bin m2’lik alanda kurulması planlanan Amazon İrlanda Merkezi, İrlanda ve Avrupa ülkelerindeki müşterilerine hizmet verecek.

Şirket, İrlanda’da açacağı merkez ile İrlanda ve Avrupa genelinde ürün tedarik ve dağıtım sürecini hızlandırmayı planlıyor.

Öte yandan Amazon’un İrlanda girişimi bölge insanı için yeni bir istihdam alanı olacak. Dünya devi şirket, Amazon İrlanda için 500 kişilik işe alım yapmayı planlıyor. Mühendis, İnsan Kaynakları, IT ve finans uzmanları ve operasyon yöneticileri gibi pozisyonlarda şimdiden iş başvurusu kabullerine başlanmış durumda.

Ayrıca, Amazon, İrlanda’daki 2. Dağıtım deposunu da 2022 yılı içersinde açmayı planlıyor. Şirket, İrlanda’daki ilk dağıtım deposunu geçen yıl Dublin Rathcoole’de açmıştı.  Açılacak olan sipariş merkezi ve 2 dağıtım deposuyla birlikte Amazon, İrlanda’da 5000 kişilik kalıcı istihdam oluşturmayı planlıyor.