Ana Sayfa Güncel haberler BİLGİLERİNİZ SIZDIRILDI MI? KONTROL ETMEK DE FAYDA VAR

BİLGİLERİNİZ SIZDIRILDI MI? KONTROL ETMEK DE FAYDA VAR

211
0

Facebook kullanıcıları, kişisel verilerinin sızdırılıp sızdırılmadığını haveibeenpwned.com sitesinden öğrenebiliyor.

Sosyal Medya sitelerinin güvenlik açıklarından dolayı kullanıcı bilgilerinin sızdırılması son zamanlarda karşımıza çok sık çıkan sorunlarından biri olmaya başladı. Son olarak, Facebook kullanıcı bilgilerinin sızmasını engelleyememişti.

İrlandalı Facebook  kullanıcıları da bu sızıntıdan etkilendi. Irısh İndependent Gazetesi’nin haberine göre yaklaşık 1.5 Milyon İrlanda telefon numaralı facebook kullanıcısının kişisel verileri sızdırıldı. İrlanda Data Koruma Komisyonu da 1.5 Milyonu İrlanda kullanıcı olmak üzere 530 Milyon kullanıcının kişisel verilerinin sızdırılması konusunda Facebook’u eleştirdi. Aynı zamanda komisyon, Facebook’tan bu verilerin ne zaman ve nasıl sızdırıldığı açıklamasını istedi. Irish Independent’in haberine göre, Facebook sızdırılan bilgilerin 2018 ve 2019 yıllarına ait olduğu ve açığın giderildiğini söylüyor.

SIZINTIDAN ETKİLENİP ETKİLENMEDİĞİNİZİ ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Öte yandan, IT Güvenlik Araştırmacısı Troy Hunt, internet kullanıcılarının sızıntıdan etkilenip etkilenmediklerini kontrol edebilecekleri bir site geliştirdi.

Haveibeenpwned.com isimli site sayesinde, Facebook kullanıcıları kişisel verilerinin sızdırılıp sızdırılmadığını kontrol edebiliyor. Sitede hesabınız hakkında arama yapmak için hesabınızın bağlı olduğu cep telefon numarasını başında sıfır olmadan ülke kodu  ile birlikte girmeniz yeterli.