Ana Sayfa Güncel haberler İRLANDA’DA BAYRAM NAMAZI STATTA KILINDI… DEVLET KANALI CANLI YAYINLADI

İRLANDA’DA BAYRAM NAMAZI STATTA KILINDI… DEVLET KANALI CANLI YAYINLADI

482
0

İrlandalı Müslümanlar, Kurban Bayram Namazını İrlanda’nın en büyük 2. Stadında kıldı. Bayram Namazı, devlet kanalı RTE News’ten canlı yayınlandı.

İrlanda’da yaşayan yaklaşık 500 Müslüman , Başkent Dublin’de bulunan ve İrlanda’nın en büyük ikinci stadı olan Croke Park’ta bayram namazı kıldı. Bu pandemi süresi boyunca en kalabalık Müslüman etkiliği olarak tarihe geçti. Geçen seneki bayram namazında 200 kişilik bir cemaat oluşmuştu.

Bayram Namazını Blanchardstown Camii imamı Dr Umar Al-Qadri kıldırdı. Al-Qadri, namazdan sonra verdiği hutbede İrlanda’nın birçok müslümanın evi olduğunu söyleyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Al-Qadri ayrıca, İrlanda’da yaşanan konut krizi gibi konularda küçük azınlıkların suçlanmaması gerektiğini belirtti.

CANLI YAYINLANDI

Kurban Bayramı namazı etkiliği İrlanda’nın devlet kanalı olan RTE News tarafından yayınlandı. Bayram namazına, İrlanda Hükümetini temsile Jack Chambers, Sinn Fein Partisi lideri Mary Lou McDonald gibi politikacılar katıldı. Bunun yanı sıra, İrlanda Kilisesi Başpiskobosu  Micheal Jackson, Dublin Katolik Kilisesi Piskobusu Dermot Farrell ile Musevi Cemaatini temsilen Haham Zalman Lent katıldı.