Ana Sayfa Dil Okulu DUBLİN’DE DİL OKULU ÖĞRETMENLERİ EYLEMİ

DUBLİN’DE DİL OKULU ÖĞRETMENLERİ EYLEMİ

741
0

İrlanda’da dil okullarında çalışan öğretmenler,  19 Temmuz Pazartesi günü protesto yürüyüşü gerçekleştiriyor.

 

İrlanda Hükümeti’nin belirlediği normalleşme takvimi kapsamında 19 Temmuz 2021 tarihinde İrlanda’da bulunan Dil Okulları yüz yüze eğitime başlıyor. İngilizce Öğretmenleri Birliği ise mevcut durum altında dil okullarının yüz yüze eğitime geçmesinin doğru olmadığını belirterek, bir protesto yürüyüşü düzenliyor. Yürüyüşe dil okullarında eğitim alan yabancı uyruklu öğrenciler de katılıyor.

The Irish Times’da yer alan haberde, İrlanda Yüksek Eğitim Departmanı’nın konu hakkındaki açıklmasına yer verildi. Açıklamada, yüz yüze eğitimin geçilmesinin olumlu bir gelişme olacağı ve sektörü ilerleyişi ve uluslararası öğrencilerin kabulüne geri dönülmesi için umut verici olduğu vurgulanıyor.

Öte yandan yüz yüze eğitime  geçilmesinin protesto edenler arasında yer alan ve İrlanda’da bulunan yaklaşık 5000 dil eğitimi öğrenciyi temsil eden The Progresive College Network’un(PCN) Başkanı David Russell, mevcut şartlar altında yüz yüze eğitime geçilmesinin riskli olduğunu söylüyor.

Russell ayrıca, PCN üyesi öğretmenler arasında yapılan ankette 28 öğretmenden sadece 2’sinin aşılandığını,ankete katılan 170 öğrenciden ise yüzde 15’inin tam olarak aşılandığını belirtiyor.

Protesto yürüyüşü, 19 Temmuz Pazartesi günü, İrlanda’nın başkenti Dublin’in merkezi noktalarından olan O’Connell Street’te bulunan Spire Anıtı’nın önünden başladı ve İrlanda Yüksek  Eğitim Departmanı binasının bulunduğu Marlborough Street’te sonlandı.