Ana Sayfa Güncel haberler İRLANDA’DA ÇOCUK SAHİBİ OLAN YABANCILARA MÜJDE!

İRLANDA’DA ÇOCUK SAHİBİ OLAN YABANCILARA MÜJDE!

3100
0

İrlanda Adalet Bakanlığı, İrlanda’da doğan fakat ebeveynleri İrlanda vatandaşı olmayan çocukların İrlanda vatandaşlığı alması için gerekli süreyi kısaltmayı planlıyor.

İrlanda Adalet Bakanı Helen McEntee yaptığı açıklamada, İrlanda’da doğan fakat ebeveynleri İrlanda vatandaşı olmayan çocukların vatandaşlık alabilmesiyle ilgili prosedürde değişiklik yapmayı istediklerini söyledi.  Bakan EcEntee, “İrlandalı olmayan ailelerin İrlanda’da doğan çocuklarının vatandaşlık için beklemeleri gereken süreyi azaltmak birçok aileyi güvence altına alıp, rahatlacaktır” dedi.

Mevcut durumda İrlandalı olmayan ailelerin İrlanda’da doğan çocukları İrlanda vatandaşlığı almak için; son 8 yılın en az 4 yılında İrlanda’da yaşamış olmak zorunda. Ayrıca vatandaşlığa başvurmadan önceki 1 yılı da İrlanda’da geçirmiş olması gerekiyor. Bu da, vatandaşlık için en az 5 yıl beklenilmesi gerektiği anlamına geliyor.

Yapılacak yeni düzenleme ile bu süre 3 yıla indirilecek.  Düzenlemeden yasal yollarla İrlanda’da gelen ve bulunan göçmenler faydalanabilecek.

Düzenlemeyle ilgili taslak, İrlanda Adalet Bakanlığı tarafından İrlanda Kabinesi’ne sunuldu.