Ana Sayfa Ekonomi DÜNYA DEVİ INTEL’DEN İRLANDA’YA YENİ İSTİHDAM ALANI

DÜNYA DEVİ INTEL’DEN İRLANDA’YA YENİ İSTİHDAM ALANI

308
0

İrlanda’daki yatırımlarını genişletmeyi hedefleyen işlemci devi Intel, İrlanda’da yeni işe alımlar yapacak.

Teknoloji dünyasının e büyük işlemci markalarından olan Intel, şirketin küresel genişleme stratejisi kapsamında İrlanda operasyonunda çalışma alanını en az 2 kat arttırmayı ve 1600 yeni istihdam alanı açmayı hedefliyor.

 

İŞE ALIMLAR OLACAK…

The Irısh Times Gazetesi ve Breakingnews.ie internet sitesinde yer alan habere göre, konu hakkında konuşan Intel İrlanda Genel Müdürü Eamonn Sinoott, “Bu yatırım Intel’in son nesil 7nm işlemci teknolojisini bölgeye getirmek ve bizim üretim operasyonumuzu genişletmek için düzenlendi. Aynı zamanda bu yatırım bölge ekonomisini büyütecektir” dedi. Şirket, İrlanda’daki yeni yatırımlarını 2 buçuk yıl içerisinde tamamlamayı planlıyor. Bu bağlı olarak yeni işe alımlar yapılması bekleniyor.

İrlanda Başbakan Yardımcı ve Ticaret Bakanı Leo Varadkar, Intel’in İrlanda’daki yeni yatırımlarını twitter üzerinden takipçilerine duyurdu. Varadkar, twit’inde ‘Harika bir haber, İrlanda’nın geleceği bir güven oyu daha’ ifadelerini kullandı.

Intel firması, 1989 yılından 2019 yılına kadar geçen süreçte İrlanda’ya toplamda 15 Milyon Dolarlık yatırım yaptı ve şu anda ülkede  yaklaşık 4900  kişilik istihdam sağlıyor.