Ana Sayfa Ekonomi İRLANDA HÜKÜMETİ’NDEN HERKESE 100 EURO’LUK FATURA DESTEĞİ!

İRLANDA HÜKÜMETİ’NDEN HERKESE 100 EURO’LUK FATURA DESTEĞİ!

519
0

İrlanda Hükümeti, enerji sektöründeki artan maaliyetlerin faturalara yansıyan etkisini azaltmak için her eve 100 Euro’luk kredi verecek.

Kovid Pandemisinin ardından dünya genelinde artış gösteren enerji  üretim maaliyetleri faturalara yansımaya başladı. İrlanda Hükümeti, artan maliyetlerin halk üzerindeki etkisini  azaltmak adına, İrlanda’da bulunan her eve Ocak ayında 100 Euro’luk kredi verecek. Kredi, ev sakinlerinin gelir düzeyine bakılmaksızın herkese verilecek. Yaklaşık 2 milyon eve kredi verilmiş olacak.

Ekonomi Bakanı Paschal Donohoe, kredinin tek seferlik olacağını; şubat ayında akaryakıt fiyatlarında artış olsa dahi yeni bir kredi düşünmedikleri söyledi.

İrlanda’da şu anda bir abonenin yıllık ortalama elektrik faturası 1274 Euro iken, bir doğal gaz abonesinin yıllık ortalama faturası 989 Euro. Yıl başından itibaren enerji maliyetleri yüzde 35 oranında artış oldu. Ödenecek olan kredi ticari işletmeleri kapsamayacak. Hükümete 200 Milyon Euro’ya mal olacak olan kredi, Enerji Bakanlığı’nın mevcut bütçesinden karşılanacak.