Ana Sayfa Brexit İRLANDA’DA SIĞINMACILAR İÇİN YER KALMADI

İRLANDA’DA SIĞINMACILAR İÇİN YER KALMADI

941
0

İrlanda’da yaşanan konaklama krizinin etkileri çeşitli alanlarda kendini göstermeye devam ediyor. Başta Ukrayna ve çeşitli ülkelerden gelen sığınmacılar için konaklama yeri kalmadı.

—-

RTE’de yer alan habere göre; İrlanda Çocuk, Gençlik ve Eşitlik Bakanlığı İrlanda’nın ülkeye gelen sığınmacılar için devlet tarafından sağlanacak konaklama yeri olmadığını söyledi.

Bakanlık, alternatif seçeneklerin olmaması durumunda İrlanda’ya varan sığınmacıların Dublin Havalimanı’nda beklemelerinin en doğrusu olacağını belirtti. Bakanlık yetkilileri ayrıca, Hükümetin yaşanan kriz durumu için acil çözüm arayışında olduğunu ifade etti. 

Yapılan açıklamada,  son zamanlarda başta Ukrayna olmak üzere çeşitli ülkelerden İrlanda’ya gelen sığınmacıların sayısında artış olduğunu ve devletin bu sığınmacılara konaklama sağlama imkanlarının tükendiğini  belirtildi. 

RTE’nin İrlanda Hükümeti kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, İrlanda’ya gelen sığınmacılar arasında Ukrayna haricinde Gürcistan gibi aktif sıcak çatışma olmayan ülkeler de bulunuyor. İrlanda’da da yaşanan sığınma talebindeki artışının sebebi olarak İngiltere’nin Ruanda Mülteci politikası ile İsveç ve Polonya gibi ülkelerinde göçmen politikasındaki tavırları gösteriliyor. 

Haberde yer alan bir diğer bilgiye göre, İrlanda artan sığınmacı talebi karşısında seçici olmaya başlayacak. Sıcak çatışma ve gerçek savaş durumu olmayan ülkelerden gelen sığınmacıları geri gönderme yoluna gidecek.