Ana Sayfa Güncel haberler İRLANDA YILIN EN SICAK GÜNLERİ YAŞIYOR

İRLANDA YILIN EN SICAK GÜNLERİ YAŞIYOR

492
0

İrlanda’da 2022 yılının şu ana kadarki en sıcak günü yaşandı. Başkent Dublin’de bulunan Phoenix Park’ta bugün öğleden sonra yapılan ölçümde termometre 27.4C dereceyi gösterdi.

Bu ölçümlü birlikte İrlanda’da iki gün peş peşe yılın en yüksek sıcaklığı ölçülmüş oldu. Dün Clare’de bulunan Shannon Havalimanı’da yapılan ölçümde sıcaklık 26.2C derece olarak tespit edilmişti.

Dört mevsim boyunca bol rüzgarlı ve yağmurlu havasıyla bilenen İrlanda’da son günlerde bulutsuz gökyüzü ve sıcak havanın tadı çıkartılıyor. Thejournal.ie‘de yer alan haberde, Meteoroloji uzmanları, önümüzdeki birkaç gün daha kuru ve sıcak havaların devam edeceğini söylüyor. 

Met Eireann

Hafta ortasına doğru kuzey şehirlerinde bulutlu gökyüzü ve yağmurlara rastlanması beklenirken Doğu ve güney sahillerinin güneşli olacağı tahmin ediliyor.

Haftasonuna kadar etkili olması beklenen sıcak havaların, doğu ve güney şehirlerinde 24C dereceye kadar çıkması bekleniyor. Buna karşılık kuzey ve kuzeybatı şehirlerinde yağışlı bir gökyüzü olacağını düşünülüyor.

Geceleri ise, hafta boyunca sıcaklığı 9C derece ile 14C derece arasında değişeceği belirtiliyor.